3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a achiziționa un telefon mobil

În viața omului modern, telefonul mobil a devenit un accesoriu nelipsit, datorită funcțiilor multiple pe care le poate îndeplini.

Autor: Alis Pop

In articol:

Acest aparat continuă să surprindă utilizatorii în fiecare an, cu fiecare generație nouă, ceea ce înseamnă că achiziționarea unuia nou trebuie să fie fundamentată pe o analiză reală a nevoilor utilizatorului și a specificațiilor tehnice pe care modelul dorit le poate oferi.

Atributul rezistenței în timp – telefonul future-proof

Conceptul, împrumutat din limba engleză, înseamnă că dispozitivul trebuie să fie dotat cu ultimele tehnologii, puternic și versatil, astfel încât să facă față oricăror provocări, cel puțin câțiva ani de la achiziție. Luând în considerare acest principiu, poți cumpăra un Iphone la ofertă și o poți face cu toată încrederea, deoarece telefoanele produse de Apple beneficiază de un sistem de operare și aplicații atât de bine optimizate, încât funcționează perfect chiar și pe modele mai vechi.

Desigur, varianta ideală este, dacă bugetul o permite, ca telefonul mobil vizat să fie model din gama de top. Indiferent că vorbim de Apple, Samsung sau alți producători, este esențial, pentru o durată de viață cât mai lungă, ca procesorul să fie de ultimă generație, cantitatea de memorie RAM cât mai mare, iar spațiul de stocare să aibă capacitate de minim 128 Gb. În general, telefoanele premium sunt capabile de performanțe decente pentru cel puțin 5-7 ani de la data lansării pe piață.

În privința telefoanelor din gama de buget, utilizarea unor procesoare de generație mai veche și o optimizare precară nu pot garanta o perioadă de utilizare minim decentă mai mare de 2-3 ani.

Ecosisteme și avantaje

Dacă plănuiești achiziționarea unui smartphone, trebuie să știi că Apple mai câștigă detașat o cursă, aceea a ecosistemelor: orice i-phone se poate conecta ușor și poate partaja date cu orice dispozitiv inteligent Apple, oferind astfel utilizatorului o extindere extraordinară a modului în care poate fi utilizat un Iphone.

Citeste si: Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit- kfetele.ro

De ce este ecosistemul Apple atât de creator de dependență? Handoff permite, de exemplu, deschiderea aceleiași aplicații pe un alt dispozitiv și reluarea sesiunii de lucru fix din punctul în care a fost oprită pe celălalt dispozitiv. AirDrop este o modalitate facilă de a distribui date, link-uri prin bluetooth între diferite dispozitive Apple, iar Family Sharing este de exemplu o modalitate facilă de a beneficia în comun de aplicații, conținut media și alte beneficii, plătind o singură dată.

Deși nu se ridică la nivelul Apple, anumite facilități din acest ecosistem pot fi regăsite între dispozitive produse de către celălalt gigant al tehnologiei mobile, Samsung. De exemplu, telefoanele Samsung sunt capabile, precum i-phone, să recepționeze datele de monitorizare biometrică de la ceasurile smart. Funcția Quick Share, disponibilă începând cu Galaxy S20, permite partajarea de conținut media și date între dispozitive Android.

Poate fi sistemul de camere foto un criteriu în alegerea telefonului?

Pentru cei care își doresc să poată realiza material foto/video de calitate, să îl poată prelucra și posta pe rețelele de socializare sau pe platformele de streaming, performanțele sistemului de camere foto sunt esențiale. La acest capitol, câștigător se pare că este, de câțiva ani, Samsung și acest lucru se pare că nu se va schimba prea curând, pentru că spre deosebire de gigantul sud-coreean, Apple rămâne fidelă principiului de a implementa pe Iphone doar tehnologii ajunse la o maturitate completă.

Deși o comparație serioasă între camerele foto/video profesionale și sistemele de pe telefoanele mobile nu poate fi realizată oricât am încerca, trebuie remarcat totuși că, cel puțin ultimele 3 generații de telefoane mobile au adus schimbări atât de evidente în calitatea conținutului creat încât pare că în scurt timp camerele DSLR sau mirrorless vor deveni istorie: telefoanele de ultimă generație pot realiza chiar și material video 8K, fotografii de zeci de megapixeli și, în general, o evidențiere a detaliilor greu de imaginat până acum câțiva ani.

În general, achiziționarea unui telefon mobil tinde să devină o decizie bazată pe emoții și impulsuri de moment, provocate de campanii publicitare, oferte ale operatorilor de telefonie mobilă sau de un aspect stilizat deosebit. Utilizatorii de telefoane mobile diligenți știu, însă, că cel mai bun telefon mobil este cel potrivit nevoilor lor specifice, astfel decizia de cumpărare este condiționată de o cântărire temeinică a avantajelor pe care dispozitivul dorit le poate oferi.

 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Saga Festival 2023. Au fost anunțați primii artiști care vor urca pe scenă la festivalul care se ține la ROMAERO

Horoscop 2023 Săgetător. Dragostea devine prioritatea lor principală

Calendar Ortodox, miercuri, 1 februarie 2023. Află ce sărbătorim în această zi sfântă

Zodia vedetă a zilei! Află cine sunt nativii foarte greu de oprit. Reușesc orice își propun și au planuri mari de viitor

FLORIN CĂLINESCU a şocat România! Scandalul Buhnici a fost nimic: Nicio fată nu știe...

„M-am umflat tot.” Cum s-a afișat Liviu Vârciu pe rețelele de socializare. Greșeala pe care a făcut-o în vacanță

Marele talent al echipei naționale a României, la un pas să ajungă pe mâna procurorilor. Un dosar EXPLOZIV

Calendar Ortodox, miercuri, 1 februarie 2023. Află ce sărbătorim în această zi sfântă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies