5 lucruri mai puțin cunoscute despre Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii

Mai multe lucruri despre Prințul Philip au ieșit la iveală după moartea sa. Puțini sunt cei care știu că tatăl Reginei Elisabeta nu a fost de acord cu relația dintre cei doi.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Prințul Philip și Regina Elisabeta au fost căsătoriți 73 de ani.

După moartea sa, mai multe lucruri neștiute au ieșit în prim plan. De exemplu, presa străină scrie că Prințul Philip a avut mai multe relații extraconjugale și a călcat strâmb de nenumărate ori, dar toate derapajele sale au fost ținute ascunse de casa regală.

Cel mai mare scandal, potrivit presei străine, a avut loc în 1948 când Prințul Phillip și-ar fi înșelat soția, însărcinată în luna a opta, cu o dansatoare de cabaret.

Philip a fost Prinţul Greciei şi Danemarcei

Philip s-a născut în Grecia și a deținut titlul de prinț al Greciei și Danemarcei. Când a avut 18 ani,prințul împreună cu părinții cei cele patru surori au fugit din Grecia la bordul unui vas al armatei britanice.

Citeste si: Motivul pentru care Meghan Markle nu participă la înmormântarea Prințului Philip

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Ajuns în Marea Britanie, a fost trimis în Scoția la studii. Pe 27 februarie 1947 a devenit cetățean britanic și a renunțat la drepturile sale la tronurile Greciei și Danemarcei.

Este cel mai longeviv prinț consort al Marii Britanii

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani devenind astfel cel mai longeviv prinț consort al Marii Britanii. Ceea ce puțini știu, prințul a finalizat peste 22.000

de angajamente regale înainte de retragere și a ținut peste 5.000 de discursuri.

Socrul său, Regele George al VI-lea, nu a fost de acord cu relația dintre el și Regina Elisabeta

Regele George al VI-lea nu ar fi fost de acord cu relația dintre prințul Philip și fiica sa, Elisabeta. Între cei doi a fost o dragoste sinceră și cțnd și-a dat seama că este aleasa lui, prințul Philip i-a cerut Regelui George al VI-lea mțna Elisabetei.

Pentru că era foarte mică, Regele George al VI-lea a dat ordin să nu existe niciun aranjament până fiica sa nu împlinește 21 de ani. Așadar, între cei doi a fost o poveste de dragoste ținută câțiva ani în secret. Căsnicia lor a durat 73 de ani.

Citeste si: Când a fost Prințul Philip la Mamaia și de ce. Fotografii de colecție cu soțul reginei Elisabeta a II-a în România

„Cred că lecţia principală pe care-am învăţat-o e că toleranţa e un ingredient esenţial în orice căsnicie. Poate nu e atât de importantă atunci când lucrurile merg bine, dar e vitală atunci când lucrurile se complică. Şi puteţi să mă credeţi când vă spun că Regina are toleranţă din belşug.”, spunea prințul.

Este recunoscut pentru glumele și gafele sale monumentale

Prințul Philip a atras atenția, de-a lungul anilor, și cu gafele sale uriașe. Spre exemplu, înainte să împlinească vârsta de 90 de ani, prințul a declarat: "încep să cadă bucăți." Un alt moment care a atras atenția, s-a întțmplat în anul 1969 la un concert susținut de Tom Jones. Prințul l-a felicitat într-un mod mai atipic: "Cu ce faceți gargară, cu pietre?".

A luptat în al doilea război mondial

Din ianuarie 1940 până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Prințul Philip a luptat pentru Marina britanică în mai multe bătălii navale din Mediterană şi Pacific.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Motivul pentru care Meghan Markle nu participă la înmormântarea Prințului Philip

Klaus Iohannis, mesaj de condoleanțe înduioșător după moartea Prințului Philip. „România este alături de Familia Regală și de poporul britanic”

Moartea prințului Philip, coincidență stranie cu nunta prințului Charles! Ce moment special avea loc în Familia Regală

Horoscop saptamanal 10-16 Mai 2021: Trebuie să iei o decizie importantă în această perioadă

ȘOCUL MAXIM: Lovitură pentru cei care s-au vaccinat! S-a anunțat chiar acum: Se discută foarte intens

BOMBĂ! Cine este IUBITUL actual al Danei Budeanu! Este ȘOC TOTAL în lumea politică

Experiențele incredibile care le-au marcat destinul. Celebrități care au văzut moartea cu ochii!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies