5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

Vezi 5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată!

Autor: Daniela Radan

In articol:

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi.

În jurul Capitalei, pe o rază de până la 40 de kilometri, există o multitudine de mănăstiri cu încărcătură istorică și credință. Vezi 5 dintre ele!

Mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

Împrejurimile Bucureștiului nu sunt doar despre lacuri, păduri umbroase și palate frumoase, ci și despre mănăstiri. La o distanță relativ scurtă de Capitală sunt o multitudine de mănăstiri și schituri. Iată 5 dintre cele mai frumoase și de neratat mănăstiri de lângă București pe care trebuie să le vizitezi!

Mănăstirea Cernica

Mănăstirea Cernica a fost ctitorită de vornicul Cernica Izvoranul, zis Știrbei și este atestată documentar în 1608, prin hrisovul domnesc emis de Radu Vodă Șerban. Biserica principală a Mănăstirii Cernica a fost ridicată în perioada 1831-1842 de starețul Calinic și de arhiereul Ioanichie Stratonichios.

Menționăm că aici vă puteți închina moaștelor Sfântului Ierah Calinic de la Cernica.

Printre principalele personalități culturale și religioase ale țării care își dorm somnul de veci la Mănăstirea Cernica se numără și: mitropolitul Nifon, scriitorul-preot Gala Galaction, pictorul Ion Țuculescu, marele teolog Dumitru Stăniloae. Acest locaș sfânt se află la doar 14 km de București.

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

[Sursa foto: doxologia.ro]

Mănăstirea Comana

Mănăstirea Comana a fost atestată documentar în 1461 și a fost ctitorită de Vlad Țepeș. Se spune că în anul 1932 a fost amenajat în paraclis Mausoleul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial. La amenajare a fost implicată însăși Regina Maria, iar totul s-a desfășurat după indicația marelui istoric Nicolae Iorga care vizitase Comana în anul 1919. Astfel, Mausoleul de la Comana adăpostește, conform datelor furnizate de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, osemintele a 866 de ostași români și străini, depuse în cripta comună și în firide individuale, scrie amfostacolo.ro.

Citeste si: Ce note au luat la BAC Dorian Popa, Bianca Drăgușanu, Alexandra Stan și Mihai Trăistariu. Vedetele din România care au picat examenul maturității- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În cazul în care ajungeți la Mănăstirea Comana rețineți că dincolo de casa egumenească se află ieșirea spre Delta Neajlovului.

Mănăstirea Snagov

Mănăstirea Snagov este situată pe o insulă din partea nordică a lacului Snagov, în apropierea satului Siliștea Snagovului. Se spune că aceasta ar fi printre ultimele ctitorii ale lui Mircea cel Bătrân. Lăcașul găzduiește cea mai întinsă frescă religioasă existentă într-o biserică românească, precum și- în fața altarului- mormântul lui Vlad Țepeș. La Mănăstirea Snagov a fost tipărită prima carte cu litere latinești din Țara Românească- Orânduiala slujbei lui Constantin și Elena.

Citeste si: Sfântul Iacob Putneanul 2022. Ce rugăciune să rostești în ziua de sărbătoare pentru sănătate

Mănăstirea Chiajna

Mănăstirea Chiajna, cu o biserică de mari dimensiuni, începută de Alexandru Ipsilanti (1774-1782) și terminată de Nicolae Mavrogheni (1786-1790), are o poveste aparte. Astfel, se spune că acolo nu a fost oficiată nici o slujbă, cu puțin timp înainte de a fi sfințită fiind distrusă parțială de invaziile turcești. Din mănăstirea de altădată se mai păstrează în prezent o singură parte. Lângă aceste ruine a fost înălțată o biserică frumoasă, în stil maramureșean. Noua Mănăstire Chiajna poartă hramurile "Sfântul Cuvios Ioan Iacob Românul"- zis și Hozevitul şi "Sfinţii Martiri Brâncoveni", notează amfostacolo.ro.

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citeste si: Rugăciune pentru Sfânta Mare Muceniță Irina

Mănăstirea Căldărușani

Mănăstirea Căldărușani a fost ctitorită de Matei Basarab între anii 1637-1638 și se află pe o peninsulă a lacului Căldărușani. Se spune că aici, Nicolae Grigorescu ar fi locuit și lucrat alături de unul din dascălii săi, monahul Evghenie Lazăr. Dacă vă hotărâți să vizitați această mănăstire veți vedea 10 icoane realizate de marele pictor român. Această locație este adesea căutată de creștini datorită frumuseții sale, dar și pentru icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni. Aici vă puteți închina și ruga moaștelor Sfinților Dimitrie, Elefterie, Haralambie și Sfintei Parascheva.

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

5 mănăstiri frumoase de lângă București pe care trebuie să le vizitezi

[Sursa foto: doxologia.ro]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când NU se fac nunți în 2022? Zilele în care NU se organizează cununii religioase

Sărbători calendarul ortodox 2022. Sărbători religioase marcate cu cruce roșie în calendar

Calendar Creștin Ortodox MAI 2022. Marile sărbători din ultima lună de primăvară

5 zodii vor trece prin schimbări începând de astăzi până la sfârșitul săptămânii

Șoc total în TRANSILVANIA! Anunțul cumplit a venit chiar acum. Este ALERTĂ MAXIMĂ

Ce note a obținut Eliza Iliescu la Bacalaureat 2022: „Știm amândouă că nu va fi simplu”

Românii, sfătuiți să se împrumute. Vin vremuri crâncene

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies