
In articol:
- Clătite de post pufoase
- Clătite de post cu lapte de soia
- Clătite cu apă plată
- Clătite cu mere
- Clătite de post cu bere
Postul poate fi o perioadă dificilă pentru mulți dintre noi, mai ales când apare pofta de ceva dulce.
5 rețete de clătite de post. Sunt delicioase si ușor de preparat
Clătite de post pufoase
Chiar dacă ții post, nu trebuie să renunți la dulciuri. Iată o rețetă pentru cele mai pufoase clătite, la care nu trebuie să adaugi ouă sau alte produse „de dulce”!
Ingrediente:
o banană
350 ml apă minerală carbogazoasă
200 g făină
50 ml ulei
un praf de sare
Mod de preparare:
Mărunțește o banană coaptă, până când devine o pastă, apoi adaugă sarea și uleiul peste pasta obținută. Amestecă totul până când se încorporează uleiul, apoi adaugă câte puțin din apă și făină.
Amestecă totul treptat până când ajungi la un aluat fără cocoloașe. Într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei, pune câte un polonic din compoziție și prăjește clătitele pe fiecare parte. Le poți servi cu orice tip de gem și dulceață sau chiar cu miere!5 rețete de clătite de post. Sunt delicioase si ușor de preparat
Citeste si: Postul Paştelui 2022. Top 25 de rețete de post
Clătite de post cu lapte de soia
Laptele vegetal este un bun înlocuitor al laptelui de vacă, în cazul în care ții post sau vrei să adopți un stil de viață vegan. Iată cât de ușor se prepară clătitele cu lapte de soia, fără niciun strop de lapte de origine animală!
Ingrediente:
200 g făină
3 linguri zahăr (brun, de preferat)
1 linguriță praf de copt
1 lingură ulei
2 fiole esență de vanilie
375 ml lapte de soia
Mod de preparare:
La fel ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
Citeste si: Sarmale de post. Reţete de sarmale fără carne pentru Postul Paștelui 2022
Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).
Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte. La final, le poți unge cu gemul preferat sau chiar cu miere!
Clătite cu apă plată
Dacă nu ai în casă nici lapte vegetal, nici apă minerală, află ca poți face clătite delicioase și cu apă plată! Îți trebuie doar un ingredient special pentru a face clătitele pufoase. Iată care este acesta!
Ingrediente:
200g făină albă superioară
500 ml apă plată
jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (pentru clătite pufoase)
o lingură de zahăr
arome (esență de vanilie/rom, cacao)
6 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, pune făina, bicarbonatul și zahărul și amestecă totul bine. Adaugă apa puțin câte puțin, amestecând încontinuu cu un tel pentru a nu obține cocoloașe. Aluatul trebuie să iasă chiar puțin mai gros decât cel clasic cu ouă. La final, adaugă uleiul și amestecă bine. Încinge o tigaie cu un strop de ulei și pune clătitele rând pe rând. La final, servește clătitele cu orice gem îți place. O idee delicioasă este să adaugi, pe lângă gem sau miere, niște nuci mărunțite pentru un plus de savoare.
Clătite cu mere
Merele sunt întotdeauna la îndemâna oricui, ușor de găsit în orice anotimp, iar pe lângă plăcinta clasică, merele sunt delicioase și în clătite. Uite cum se prepară delicioasele clătite cu mere și de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
500 ml apă minerală
5 linguri ulei
4-5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilinat
17-18 linguri făină
2 mere
1/2 linguriță scorțisoară
1 linguriță praf de copt
2 lingurițe zeamă de lămâie
un praf de sare
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol apa minerală, sarea, zahărul și uleiul. Când zahărul s-a topit, adaugă făina treptat, scorțișoara, iar la final praful de copt stins cu zeama de lămâie. Amestecă totul bine cu un tel, apoi adaugă merele curățate de coajă și răzuite. Încinge o tigaie cu puțin ulei și adaugă câte 3 linguri din compoziție per clătită. Coace clătitele la foc mediu până se rumenesc.
Clătite de post cu bere
Probabil ca nu te-ai aștepta să vezi berea pe lista ingredientelor unei rețete de clătite! Berea, însă, este un ingredient care face clătitele pufoase și foarte gustoase. Pentru această rețetă este bine, totuși, să folosiți o bere fără alcool. Iată cum se prepară!
5 rețete de clătite de post. Sunt delicioase si ușor de preparat
Ingrediente:
1 doză bere fără alcool
3 linguri zahăr
2 linguri ulei
400 g făină integrală
1 plic praf de copt
1 praf scorţişoară
Coajă rasă de lămâie sau portocală
Esenţă de vanilie sau migdale
Un praf de sare
Mod de preparare:
Se freacă bine zahărul cu uleiul, peste care se toarnă berea, bătând continuu cu un tel. Se adaugă şi esenţa, apoi se toarnă în ploaie făina şi praful de copt. Se bate bine cu telul, să nu se facă acele mici cocoloaşe. Se poate face la fel de bine şi la blender.
Când este gata, se lasă la odihnit timp de 10 minute, spuma de bere trebuie să se aşeze, altfel vor ieşi găurite clătitele. Se coc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, turnând un polonic pentru fiecare clătită. Se pot servi cu gem sau chiar cu o cremă făcută din ciocolată de post topită.