511.290 de doze de vaccin Pfizer sosesc astăzi în România

O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge, luni, 5 aprilie, în România.

511.290 doze de vaccin Pfizer sosesc în România
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech va ajunge luni, 05 aprilie, în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

O nouă tranșă de vaccin ajunge în România

511.290 de doze de vaccin Pfizer sosesc, astăzi, în România. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Citeste si: 30 de bolnavi infectați cu coronavirus așteaptă eliberarea unui pat pe secția COVID a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București:  171.990 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov:  66.690 doze;

Citeste si: Actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa, internaţi în spital infectaţi cu virusul Covid-19 deşi s-au vaccinat împotriva noului coronavirus- bzi.ro

Centrul Regional de Depozitare Cluj:  76.050 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța:  58.500 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova:  33.930 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași:  45.630 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara:  58.500

doze.

511.290 doze de vaccin Pfizer sosesc în România

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Vaccinarea în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de  04 aprilie a.c.,

ora 17.00, este următoarea: 48.335 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore( Pfizer-39.739, Moderna-4.395 și AstraZeneca-4.201).

Citeste si: Dominic Fritz, primarul Timișoarei, s-a vaccinat cu serul de la AstraZeneca: "Am pus și eu un umăr pentru Timișoara..."

De la începutul campaniei de vaccinare, din data de 27 decembrie 2020, 2.110.922 de persoane s-au imunizat împotriva noului coronavirus. 

124 de reacții adverse au existat în urma vaccinului împotriva virusului COVID-19, în ultimele 24 de ore, iar de la începutul campaniei de vaccinare, 11.113, atât de tip local, cât și de tip general, potrivit Grupul de comunicare al CNCAV.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Avertisment dur pentru români! Ce s-ar putea întâmpla în toamnă?! „Un al treilea rapel este o certitudine. Nu cred că vom scăpa de el”

Primul weekend cu noile restricții: ieșitul din casă după ora 20 este interzis, iar magazinele se închid la ora 18! Măsurile intră de astăzi în vigoare

Horoscop Zilnic Miercuri 21 Aprilie 2021: Racii se bucură de o zi productivă, Săgetătorii se confruntă cu o tensiune copleșitoare

Război la graniţa României?! Au trimis deja trupele. Situaţia este extrem de gravă

SCANDAL MONSTRU! Dosar penal pentru Laura Cosoi. De ce este acuzata fosta iubita a lui Smiley

Groparii ard mormane de cadavre. Imagini de Apocalipsă. Varianta „dublu mutantă” face ravagii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies