66 de copii din Iași, infectați cu coronavirus! Toți fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase

Medicul Florin Roșu a vorbit despre cazurile de coronavirus la copii. 66 de minori au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Autor: M.B.

In articol:

Florin Rosu: 66 de copii din Iași, infectați cu coronavirus! Toți fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase
Florin Rosu: 66 de copii din Iași, infectați cu coronavirus! Toți fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase

Coronavirus afectează toate categoriile de vârstă. S-a răspândit informația că acest virus afectează doar pentru bătrânii și pentru persoanele care suferă de comorbidități, dar adevărul este altul. COVID-19 nu îi ocolește nici pe cei mici, iar dovada este numărul de pacienți minori care au ajuns pe mâinile medicilor din Iași în plină pandemie.

„Ideea aceasta, că populația tânără nu este afectată, este un mit. În spitalul nostru am îngrijit până acum 66 de copii dintr-un total de 1.150 de pacienți. Patru cazuri de copii sub un an, între 1 an și 4 ani au fost 13 cazuri, iar între 5 și 17 ani au fost 49 de cazuri”,  a declarat Florin Roșu, șeful secției de Anestezie și Terpapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Citeste si: Selly, mesaj tranșant pentru fostul ministru al Educației, după ce l-a numit „maimuță needucată”: „După ce că e praf la...”

Citeste si: Loredana Groza șochează din nou! Artista a postat o fotografie, direct din pat, fără a avea prea multe haine pe ea- bzi.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu Naya Rivera, dată dispărută după o plimbare pe lac cu fiul ei de 4 ani. Camerele de filmat au surprins ultimele imagini cu actrița. Primele concluzii ale autorităților

Citeste si: Irina Rimes, momente tandre în mașină cu fostul iubit! Artista s-a împăcat cu tânărul chitarist

Florin Rosu de la Spitalul de Boli INfectioase, despre coronavirus la copii
Florin Rosu de la Spitalul de Boli INfectioase, despre coronavirus la copii

Coronavirus. Copiii nu fac forme la fel de grave ca bătrânii

Din fericire, mulți dintre pacienții mai tineri fac forme mult mai ușoare ale bolii după ce se infectează cu coronavirus.

„Asta a fost o binecuvântare din partea marelui arhitect al Universului.

Dar SARS-CoV-2 nu ocolește copiii. Copiii dezvoltă COVID-19, fac forme ușoare, deocamdată, nu știm exact ce ne rezervă viitorul. Pentru că virusurile pot dezvolta, la un moment dat, alte tulpini”,  a avertizat medicul Florin Roșu, care crede că părinții ar trebui să fie în continuare foarte vigilenți și să-și păzească fiii de o posibilă infectare cu virusul care a speriat toată planeta.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies