8 lucruri pe care nu trebuie să le faci de Sfânta Maria Mică

Sfânta Marie Mică se sărbătorește pe 8 septembrie și reprezintă o sărbătoare importantă a creștinătății. Află ce lucruri nu ai voie să le faci în această zi.

Maica Domnului
Icoana cu Maica Domnului sau Sfanta Maria
Autor: Radu Constantin

In articol:

Maica Domnului
Icoana cu Maica Domnului sau Sfanta Maria

De Sfânta Marie Mică (Nașterea Maicii Domnului), o serie de activități sunt interzise. Mai bine zis, preotul recomandă ca respectivele lucruri să fie amânate pentru o altă zi (sau făcut mai din timp).

Iată care sunt acestea:

De Sfânta Marie Mică nu ai voie să muncești sau să faci focul

 1. De Sfânta Marie Mică nu se spală rufe, nu se calcă, nu se face curățenie în casă. Se spune că dacă faci aceste lucruri în ziua de Sfânta Marie Mică atragi răul.
 2. În ziua de Sfânta Marie Mică, nu ai voie să aprinzi focul și nici să mănânci gătit. Conform obiceiurilor populare, cei care mănâncă gătit atrag asupra lor boli care ”îi pocesc”.
 3. Sfânta Marie Mică este o zi în care nu ai voie să prestezi munci agricole. Se spune că dacă vei lucra pământul în această zi, recoletele vor fi blestemate iar vitele se vor îmbolnăvi.

  Citeste si: Sfânta Maria 2020! Mesaje pe care le poți trimite pe 15 august prietenilor și apropiaților

  Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

  Citeste si: Obiceiuri și tradiții de Adormirea Maicii Domnului. Importanța uriașă a evenimentului

  Citeste si: Rugăciune pentru copii. Ruga mamei pentru copiii săi

 4. Fetele nu au voie să-și taie părul și să-l arunce la gunoi, în această zi. Tradiția spune că cele care au făcut acest lucru au rămas nemăritate.
  Acest obicei este valabil și pentru ziua de Sfânta Marie Mare, care se sărbătorește în august.
 5. Este interzis, de asemenea, scăldatul în ape curgătoare. Nu este foarte clar ce se întâmplă celor care ignoră acest ”avertisment”, cert este că mai bine să amâni această activitate pentru o altă zi.
 6. Mai există o tradiție interesantă legată de ziua de Sfânta Marie Mică, aceea că nu este bine să mergi înapoi.
  Se spune că astfel poți atrage tristețea Maicii Domnului. Acest obicei este practicat și în ziua de Sfânta Marie Mare sau ”Adormirea Maicii Domnului”.
 7. Nu este voie să stingi candela pe care o aprinzi în dreptul icoanei cu Maica Domnului. Conform tradiției, dimineața se aprinde o candelă iar aceasta trebuie lăsată să ardă toată, fără să fie stinsă.
 8. De Sfânta Marie Mică, se spune că plantele își pierd puterile tămăduitoare și nu mai sunt bune pentru leac. Așadar, în acesată zi nu se tratează boli cu plante. În același timp, nu este interzis să bei un ceai.

Peste 3 milioane de Marii și Mariane, în România

Peste 3 milioane de români își srăbătoresc onomastica pe 8 septembrie. 1,8 milioane de femei poartă numele Maria, Mărioasa sau Mariana și peste 400.000 se numesc Marian sau Marin. Multe biserici își sărbătoresc hramul printre care și vechea biserică bucureșteană de pe strada Trei Scaune. De asemenea, 82 de parohii și 5 mănăstiri care țin de Arhiepiscopia Iașiului sărbătoresc sub hramul Nașterii Maicii Domnului.

Creștinii au patru mari sărbători închinate Sfintei Fecioare Maria: Nașterea Maicii Domnului – pe 8 septembrie, Intrarea în Biserică – 21 noiembrie, Buna Vestire – 25 martie și Adormirea Maicii Domnului – 15 august.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce rugăciune e bine să spunem de Sfântul Dumitru

Nașterea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri. De ce trebuie să te ferești

Sfanta Maria Mica – Nasterea Maicii Domnului – 8 septembrie 2018. Traditii si obiceiuri. Rugaciune puternica pentru Maica Domnului

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

Trădare supremă pentru Liviu Dragnea. L-a lăsat când nu se aștepta. E oficial

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

SE SCHIMBĂ BANII ÎN ROMÂNIA. Noua bancnotă va fi lansată de BNR în această toamnă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies