A fost cea mai geroasă noapte din această iarnă! Temperaturile au scăzut până la minus 20 de grade Celsius! Cât mai ţine iarna

A fost cea mai geroasă noapte de până acum, iar temperaturile nu vor creşte zilele următoare.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Noaptea de luni, 7 ianuarie spre marţi, 8 ianuarie a fost cea mai geroasă noapte din această iarnă. Termometrele aua rătat în unele zone temperaturi de minus 20 de grade Celsius. Meteorologii au anunşat că vremea nu este pe cale să se încălzească, aşa cum speră mulţi dintre noi, ci că valul de aer polar a adus o iarnă grea care va dura încă două săptămâni. 
 
Cele mai scăzute temperaturi au fost în Miercurea Ciuc, unde locuitorii au suportat gerul de minus 20 de grade. Nici în Baia Mare şi Braşov vremea nu a fost mai bună. 
 
Mâine seară va avea loc un alt fenomen meteo extrem, informează antena3, când o masă de aer cald venită dinspre Marea Mediterană se va ciocni cu o masă de aer rece, din nordul Europei, deasupra ţării noastre. 
 
„Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius”, a declarat Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Mediafax.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P