A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Ruth Bader Ginsburg,o judecătoare emblematică de la Curtea Supremă a SUA, a murit de cancer pancreatic.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Ruth Bader Ginsburg a murit
Ruth Bader Ginsburg, judecătoare a Curții Supreme a SUA


In articol:

Ruth Bader Ginsburg, judecătoare celebră a Curții Supreme a SUA, a murit vineri, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer pancreatic metastazat.

Judecătoarea Curţii Supreme a SUA, Ruth Bader Ginsburg, era o cunoscută luptătoare pentru drepturilor femeilor. Ea a murit vineri la vârsta de 87 de ani. Anunțul a fost făcut de Curtea Supremă a SUA. Ginsburg suferea de cancer pancreatic metastatic și ultima suflare și-a dat-o la domiciliul ei din Washington, DC, înconjurată de familia ei.

Citeste si: O căruță a ajuns sub roțile unui microbuz: o mamă și un copil se află în acest moment la spital

Citeste si: Un îngeraș în vârstă de un an și jumătate a murit, după ce a fost călcat de SUV-ul părinților ei

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

Citeste si: Câți bani câștigă pe zi un shaormar la fastfood-ul lui Brigitte și a lui Pastramă? Se fac angajări, te bagi?

Ea era considerată cea mai puternică reprezentantă a aripii liberale a Curții înclinând balanța în favoarea progresiștilor în cazul unor voturi în chestiuni ce divizau societatea, cum ar fi avortul, căsătoriile de același sex, dreptul la vot, imigrația, îngrijirea medicală.

Ginsburg a fost o luptătoare pentru drepturile femeilor, iar cu anii a căpătat faima unei adevărate vedete și era poreclită „Notorious R.B.G.”, în analogie cu starul rap „Notorious B.I.G.”, scrie CNN.

Ruth Bader Ginsburg s-a luptat cu boala ani de zile

Ginsburg a fost a doua femeie care a ocupat un loc la Curtea Supremă, unde a servit pentru 27 de ani. „Naţiunea noastră a pierdut un jurist de talie istorică”, a declarat vineri judecătorul şef John Roberts, citat de BBC. Ea se lupta de mai mulți ani cu cancerul și a avut nu mai puțin de cinci recidive. La începutul acestui an o biopsie a relevat leziuni hepatice. A făcut chimioterapie și a dat asigurări că rezultatele sunt bune și că își poate continua activitatea. Spunea, de altfel, că a fi activă o ajută să lupte cu boala și spera să-și servească țara până la 90 de ani.

Locul judecătoarei devenit vacant îi dă acum ocazia lui Donald Trump, aflat în fața alegerilor prezidențiale, să consolideze majoritatea conservatoare a Curții.

În zilele dinaintea morţii sale, Ginsburg şi-a exprimat dezaprobarea puternică faţă de o astfel de mişcare. „Cea mai fierbinte dorinţă a mea este să nu fiu înlocuită până nu va fi instalat un nou preşedinte”, a scris ea într-o declaraţie adresată nepoatei sale, potrivit National Public Radio.

În acest moment, se aşteaptă ca preşedintele Trump să numească un înlocuitor conservator pentru Ginsburg cât mai curând posibil, au declarat surse de la Casa Albă pentru CBS News.

 

Urmatorul articol
Citește și:

O elevă de 10 ani a fost bătută de un profesor, pentru că a greșit două probleme la matematică. După câteva ore, copila a decedat

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de sambata, 19 septembrie- Vezi emisiunea Online

Cutremur la Hollywood! Un celebru actor are cancer. Nimeni nu se aștepta la așa ceva

Câți bani câștigă pe zi un shaormar la fastfood-ul lui Brigitte și a lui Pastramă? Se fac angajări, te bagi?

Hipertensiunea provoacă forme grave de COVID-19! Cadrele medicale trag un semnal de alarmă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies