A murit preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, răpus de virusul SARS-CoV-2. Radu Cosmin Bogdan era tatăl a trei copii. „Slujitor vrednic, cu o inimă blândă, caldă și deschisă”

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu Cosmin Bogdan, a murit, miercuri, la vârsta de 37 de ani după ce a fost confirmat cu Covid-19. Părintele era tatăl a trei copii.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

A murit preotul militar Radu Bogdan
Preotul militar Radu Bogdan


In articol:

Preotul militar Radu Bogdan, de la Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, din cadrul Armatei României, a murit după o luptă grea cu SARS-CoV-2. Tatăl a trei copii, bărbatul era un preot dedicat, teolog și militar apreciat, cu o bogată activitate muzicală.

Radu Cosmin Bogdan a decedat în urma unui stop cardiorespirator. „Preotul suferea de obezitate grad I, fără alte comorbidități", a declarat doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș" Timișoara.

Anunțul a fost făcut de Prefectura județului Timiș pe pagina de Facebook. „Astăzi (miercuri-n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Instituției Prefectului Județul Timiș, Părintele Radu Cosmin Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timișoara”, a fost mesajul transmis de autorități.

Mesaje dureroase după moartea preotului militar Radu Bogdan

Decesul preotului Radu Bogdan a adus un val de regrete în comunitatea bănățeană. Reprezentanții Arhiepiscopiei din Timișoara au anunțat cu tristețe că preotul militar Radu Bogdan, infectat cu Covid-19, a pierdut lupta cu boala. Încă de acum zece zile reprezentanții Spitalului Militar Timișoara făceau apel la cei vindecați de coronavirus să doneze plasmă pentru vindecarea sa.

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință", au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.

Citeste si: Livian de la Puterea dragostei, mesaj tăios pentru Bianca: „ Nu ai cum să o faci femeie ușoară pe Nicoleta” - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Camarazii părintelui au postat, la rândul lor, un mesaj de adio pe pagina oficială a Brigăzii. „O veste extrem de tristă şi dureroasă. Astăzi, 23 septembrie 2020 a încetat din viaţă părintele Radu Bogdan, preotul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”. Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL” îşi exprimă regretul pentru greaua pierdere și transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în paza Lui!", au scris pe Facebook camarazii de la Brigada 18 Cercetare Supraveghere "Decebal".

Și Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu" din Timişoara a publicat un mesaj de solidaritate cu familia preotului.

„Colectivul Spitalului Militar Timișoara este alături de familia îndurerată, soția Macrina și cei 3 copii, Iustin, Teodora și Sofia, a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timișoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2.
Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!",
se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

Teologul Florin Băran a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a preotului Radu-Cosmin Bogdan.

„Preotul militar Radu-Cosmin Bogdan a trecut la Domnul. Cu adâncă durere în suflet anunțăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creștini ortodocși, care i-au oferit o creștere și o educație aleasă.(...)

Preotul militar dr. Radu-Cosmin Bogdan a fost un slujitor vrednic, înzestrat de Dumnezeu cu mulți talanți, dar și cu o inimă blândă, caldă și deschisă către militarii și credincioșii pe care i-a păstorit de-a lungul anilor. Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa cerească, împreună cu sfinții și îngerii, să-i mângâie familia greu încercată și să aibă în purtarea Sa de grijă pe iubiții săi copilași! Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei. Veșnică să îi fie pomenirea și amintirea sa din neam în neam!", a scris, pe Facebook, teologul Florin Băran.

Urmatorul articol
Citește și:

Catalin Botezatu, premiat pentru “Excelenta in moda”

Alexandru Cumpănașu a făcut publice declarațiile lui Gheorghe Dincă din instanță. Incredibil cum și-a schimbat, din nou, alibiul

Dieta lui Helen Hunt, cu care a uluit planeta. Cum slăbește mâncând orice și fără să meargă la sală. Vedeta arată perfect la 60 de ani

Liderul celui mai de temut clan din zona Moldovei schimbă domeniul! Interlopul Costel Coduneanu se retrage din lumea ilegalităților și se va apuca să scrie trei cărți

Calina Dumitrescu a părăsit competiția Bravo, ai stil! Celebrities! Fosta concurentă a ajuns la capătul puterilor! Care este motivul plecării

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies