Actorul Ovidiu Cuncea, în haine preoțești! E diacon la o biserică din București FOTO

Ovidiu Cuncea este unul dintre actorii care a decis să ia calea bisericii. Deși îmbracă haine preoțești, nu a renunțat la scenă.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere

Deși a făcut Seminarul teologic, Ovidiu Cuncea a devenit actor, însă în urmă cu vreo 5 ani, a fost hirotonit. Deși acum Ovidiu Cuncea este diacon la o biserică din București, nu a renunțat și la scena. Deși spune că nu a mai apărut în filme sau în emisiuni tv, actorul este angajat la Teatrul Național București.

fara descriere

Dacă îl vezi pe stradă, Ovidiu Cuncea este îmbrăcat civil, însă de curând el a urcat pe scenă îmbrăcat în haine preoțești. S-a întâmplat în septembrie, când actorul a participat la ITO 2019 (Întâlnirea Tinerilor Ortodocși) de la Craiova.

Citeste si: Actorul Dragoș Pâslaru, devenit călugăr, e acum starețul unei mănăstiri dedicate artiștilor! Cum arată părintele Valerian la 68 de ani

Citeste si: Florin Piersic, declarații acide după ce a fost criticat că apare alături de Cristian Pomohaci: „Sunteți ca niște hiene! Nu mai aveți nimic sfânt pe lume”

Citeste si: Cu ce se ocupa, de fapt, in viata reala, actorii din serialul de comedie "Moldovenii", care va debuta in aceasta toamna, la Kanal D

fara descriere

Actorul Ovidiu Cuncea a fost hirotonit în Grecia

În urmă cu ceva timp, Ovidiu Cuncea povestea cum a luat decezia de a se hirotonosi.

„Am făcut seminarul teologic, înainte de 90. Am simțit în permanență ceva care îmi spunea că trebuie să fac asta. Mergeam la biserică ca un tânăr, dar nu stăteam în genunchi toată ziua. Am primit asta de la bunici. Ne puneau să spunem rugăciuni. Se naște de undeva. Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru. Își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja. Înainte de hirotonie am vrut să renunț.

Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul. Momentul în care am realizat că asta e adevărata mea vocaţie a fost la mormântul Părintelui Arsenie Boca, la Prislop. În urmă cu câţiva ani, însă, m-am aşezat în genunchi dinaintea crucii sale şi i-am spus: Părinte, am şi eu o rugăminte: aş vrea să fiu preot al lui Dumnezeu'. Şi am început să plâng, şi îmi curgeau lacrimile în asemenea hal, încât m-am ascuns de colegii mei actori, ca să nu creadă că cine ştie ce păcat am, cine ştie ce suferinţă… Este acolo un fag mare, pe care l-am îmbrăţişat şi am plâns, am plâns, am plâns, până n-am mai avut lacrimi. Atunci am simţit ca o mângâiere, aşa, că voi fi hirotonit', a povestit actorul, în urmă cu câțiva ani.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate