Adevărul despre purtarea măștilor de protecție! Pot fi sau nu refolosite?

Un studiu din Franța arată că o mască de protecție poate și refolosită până la 10 ori.

coronavirus
Vești bune! Măștile de protecție pot fi refolosite[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

Măstile de protecție au devenit indispensabile în viețile oamenilor în anul 2020. Îcă de la inceputul pandemiei, vânzarea măștilor de protecție a crescut considerabil, dar la fel și prețul lor. În contextul în care ele ar trebui purtate până la patru ore, după care schimbate ș aruncate, multe persoane și familii nu își permit atâtea măști de schimb.

Cu o soluție a venit un studiu efectuat de o asociație a consumatorilor din Franța. Acest studiu demonstrează că o mască poate fi refolosită de până la 10 ori, dacă este curațată cum trebuie.

„Chiar dacă costul măștilor a fost pe o pantă descendentă de la începutul pandemiei, este încă mult mai mare decât prețul normal de dinaintea acestei uriașe crize de sănătate. În ciuda acestei scăderi a prețului, este încă un cost considerabil. Vă reamintesc că măștile chirurgicale ar trebui utilizate cel mult patru ore. Imaginați-vă costul pentru o gospodărie cu mai mulți copii. Din punct de vedere economic, putem face economii substanțiale dacă ne refolosim masca de aproximativ 10 ori”, a declarat Franck Attia, de la asociația franceză UFC-Que Choisir.

Citeste si: Avertismentul specialiștilor: Au fost descoperite leziuni multiple ale organelor la tinerii și persoanele sănătoase care se îmbolnăvesc de Covid-19

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Studiul a supus la teste mai multe măști chirurgicale cumpărate din supermarket, iar rezultatul a fost unul pozitiv. După spălare, eles-au dovedit a fi la fel de purtabile și confortabile. Mulți ecologiști, cât și medici, susțin reciclarea și refolosirea măștilor de protecție în condiții de siguranță, deoarece pot fi foarte dăunătoare mediului.

coronavirus
Măștile chirurgicale sunt extrem de nocive mediului [Sursa foto: PixaBay]

Alertă pentru români! Măști de protecție neconforme au apărut pe piață 

Paul Anghel, director general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunțat că pe piața din România au apărut foarte multe măști neconforme. Iată cum pot fi ele descoperite. 

„Alertă emisă de România- RAPEX: Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent.

Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149”, a scris pe Facebook Paul Anghel, şef al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC. 

Sursă: Franceinfo

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

O femeie din Australia a mințit că are cancer și a primit donații de peste 50.000 de lire sterline! Și-a sunat mama și i-a zis că mai are trei luni de trăit

Raed Arafat, apel către cetățeni! Declarațiile șefului DSU: „Suntem aici din cauză că 70% din populație a refuzat să se vaccineze”

The Flaying boy sau Patric Iluț, vice campion la numai 12 ani

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Aceste pensii vor fi eliminate! Se vor desființa imediat. E oficial

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies