Ajutor pentru „școala după școală”: 400 de lei lunar. Când se va lua decizia

Serviciile de tip „şcoală după şcoală” ar putea fi subvenţionate de stat. Părinţii ai căror copii rămân în unităţile de învăţământ după orele de program ar putea primi tichete educaţionale. Parlamentarii vor sa acorde bonuri în valoare de 400 de lei pentru astfel de programe, începând cu următorul an şcolar.

Distribuie pe:

Autor: D.S.

La o scoala din sectorul 3 al Capitalei, peste 90 la suta dintre elevii claselor primare raman in sălile de clasă, chiar si dupa terminarea orelor de program.

Insa nu toate unitatile de invatamant au asigurate astfel de activitati finantate de stat, iar multi parinti scot bani grei din buzunare pentru programe private.

Citeste si: Andreea Pirui a ajuns la doctor! Ce operație și-a făcut - evz.ro

Cu voucherul de 400 de lei, parintii nu vor acoperi nici macar jumtate din cheltuielile unui afterschool privat, dar chiar şi la această valoare, ajutorul este binevenit.

Citeste si: Iarna își arată colții. Poleiul face victime pe șosele și meteorologii vin cu vești proaste

Proiectul voucherelor educationale, de care vor beneficia toti părinţii copiilor din clasele primare, a fost intens dezbatut de parlamentari, care au decis sa incerce sa-l transforme in lege.

Raluca Turcan, inițiatorul proiectului de lege: Prin acest sistem de vouchere pe care parintii le primesc pentru a-si sustne copii intr-un sistem de afterschool sau scoala dupa scoala s-ar asigura educatia pe tot parcursul zilei.

O subventie acordata de stat ar impulsiona parintii sa-si inscrie copiii in astfel de programe, mai ales ca in acest an scolar, la nivelul Capitalei, sub 50 la suta dintre elevi le frecventeaza.

Propunerea parlamentarilor inseamna o modificare a Legii Educatiei si urmeaza sa fie discutata in Senat, care va lua o decizie in acest sens. Daca va fi adoptata, ea se va aplica din toamna, odata cu inceperea noului an scolar.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Iarna își arată colții. Poleiul face victime pe șosele și meteorologii vin cu vești proaste

Sinucidere învăluită în mister. Rareș Demian s-a spânzurat cu steagul României: „A vrut să transmită un mesaj”

Paula Iorga, mesaj emoționant în ziua în care Leo Iorga ar fi împlinit 55 de ani! „Puiul meu drag, iubirea vieții mele”

Leo Iorga ar fi împlinit astăzi 55 de ani! Ce mesaj a publicat fiul lui

Primul invitat la „40 de intrebari cu Denise Rifai”, intr-un interviu eveniment! Elena Udrea se va afla sub tirul intrebarilor celebrei jurnaliste

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies