Iarna își arată colții. Poleiul face victime pe șosele și meteorologii vin cu vești proaste

Iarna a pătruns în forță în România. Ninge zdravăn la munte, iar în unele stațiunii numai cu telecabina mai pot ajunge turiștii. Până la sfârșitul săptămânii, frigul învăluie toată țara, cu temperaturi care pot coborî sub pragul de îngheț. În alte zone, poleiul e stăpân pe drumuri. În Dâmbovița, un șofer nu a ținut cont de asta și a gonit cu viteză până când a provocat un impact ca-n filme.

Distribuie pe:

Autor: D.S.

fara descriere

O cameră de supraveghere a filmat clipele în care șoferul de 20 de ani, cu puțină experiență la volan, însă dornic să impresioneze o fată care era cu el în mașină, accelerează puternic. Afară ningea, iar pe asfalt se formase o pojghiță de gheață.

La un moment dat, autoturismul a derapat și s-a învârtit de câteva ori pe șosea, spulberând două mașini parcate. Apoi s-a proptit violent într-un cap de pod. Cei doi tineri au fost răniți și transportați la spital.

Șoferii ar trebui să fie cu băgare de seamă - spun politiștii - mai ales că astfel de fenomene se intensifică.

fara descriere

Atenție și la drumurile de munte! Se pare că ninsorile și frigul nu au speriat urșii, care nu mai stau în bârlog, să hiberneze, ci umblă după hrană. În Vrancea, doi pui au fost fotografiați la marginea unui drum județean.

La Bâlea Lac - stratul de zăpadă era, luni dimineață, de 39 de centimetri și continuă să ningă. Turiștii pot ajunge doar cu telecabina aici și doar atunci când nu e viscol. Cei care au vrut să urce la cota 2000 - în Sinaia - s-au lovit de acest necaz.

Au putut sa urce cu telegondola doar pana la cota 1400 si asta pentru ca sus, la peste 2000 de metri altitudine, vantul sufla cu peste 80 de kilometri la ora.

fara descriere

Iarna își arată colții

Pentru Cezar - un vloger îndrăgostit de drumețiile prin sălbăticii - venirea iernii a fost un bun prilej să trăiască o experiență extremă: o noaptea la minus opt grade. S-a dus în Făgăraș, în vârf de munte, unde și-a făcut un adăpost din brazi ca să doarmă. Apoi a aprins focul să încălzească puțin aerul tăios de afară.

fara descriere

Citeste si: VIDEO | Ajutor pentru „școala după școală”: 400 de lei lunar. Când se va lua decizia

Alții au simțit adrelanina prin sporturi extreme. Pârtiile din stațiunea Voineasa au fost brăzdate de ATV-uri.

Meteorologii spun că, începând de luni, vremea va fi tot mai rece, apar ninsorile la munte, în nord și în centru. Nu scăpăm nici de polei sau de vântul puternic.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate