Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant împotriva coronavirusului

Alcool sanitar, un puternic dezinfectant la care poți apela în plină epidemie de coronavirus.

Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant
Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant
Autor: R.L.

In articol:

Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant
Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant

Alcoolul sanitar (spirt medicinal sau alcool metilic) este o soluție pe bază de alcool etilic 70% utilizată pentru uz extern. Acționează ca dezinfectant și antiseptic împotriva bacteriilor.

Spirtul este recomandat pentru a dezinfecta mâinile sau suprafețele în cazul unei epidemii de infecții bacteriene și virale precum gripa sau coronavirusul.

Alcoolul sanitar este o soluție excelentă pentru dezinfectat și curățat suprafețele și obiectele de la birou sau de acasă. În plus, curăță și igienizează instalațiile sanitare, scoate petele de cerneală sau de marker permanent, poate fi folosit pentru a lărgi încălțămintea strâmtă.

Spirtul sau alcoolul sanitar. Cum poate fi folosit:

- Pe post de deodorant pentru că neutralizează bacteriile care cauzează mirosul neplăcut. Atenție! Anumite persoane pot avea iritații din cauza spirtului.

- Pentru a curăța parbrizul. Poți pregăti o soluție pentru spălat parbrizul din apă și spirt. Este eficientă chiar și iarna, la temperaturi joase.

- Elimină mirosul de usturoi de pe mâini.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

- Lărgește încălțămintea strâmtă. Îmbibă cu spirt două șosete și introdu-le în interiorul pantofilor care îți sunt puțin mici. Pielea se va lăsa și va fi mai moale, încălțămintea va deveni mai flexibilă.

- Curăță geamurile.

- Dezinfectează obiectele sanitare. Curăță depunerile de calcar, petele de rugină sau de apă.

- Elimină acarienii. Spirtul poate fi utilizat împotriva acarienilor. Tot ce trebuie să faci este să pulverizezi spirt pe perne, saltea sau canapea. Repetă acest proces timp de mai multe zile și vei scăpa de ouăle acarienilor. Indicat este să nu te așezi și să nu dormi pe suprafețele pe care le tratezi cu spirt.

Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant
Alcool sanitar. Cum să folosești spirtul ca dezinfectant

Icoanele din biserici, dezinfectate cu spirt de teama coronavirusului. Mesajul Patriarhiei pentru credincioși

De teama raspandirii coronavirusului, Patriarhia Romana isi indeamna enoriasii sa nu mai pupe icoanele in biserica si sa-si aduca propriile lingurite pentru impartasanie. Totodata, ca sa evite aglomeratia din locasele de cult, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane isi sfatuiesc credinciosii sa nu mai vina la slujbe, ci sa le priveasca la televizor sau live, pe internet.

Aceleasi masuri le-a luat si Arhiepiscopia Romano-Catolica. Intre timp, in biserici, icoanele se dezinfecteaza cu spirt de trei ori pe zi.

Cu un dezinfectant intr-o mana si cu o carpa in alta, angajatii Catedralei Mitropolitane din Timisoara sterg toate icoanele cu mare grija. De cand au auzit ca virusul din China a ajuns si la noi, se tem ca potentialii purtatori ar putea sa infecteze sarutand, rand pe rand, aceleasi chipuri sfinte.

In bisericile din Timis, obiectele si icoanele sunt dezinfectate de 3 ori pe zi. Unele au fost acoperite cu geam de plastic sau sticla ca dezinfectantul sa nu distruga pictura icoanei.

Virusul care a creat panica nu-i tine insa, pe credinciosi, departe de cele sfinte. Enoriasii vin si se roaga.

Si in biserica baptista din Comuna Giroc se face curatenie mai intens.

Sute de primarii din intreaga tara au suplimentat substantele de dezinfectie iar functionarii publici trebuie sa asigure curatenia in fiecare cladire.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies