Alegeri prezidențiale 2019. Un președinte de secție din Dolj a plecat acasă cu ștampila. Motivul halucinant pentru care a luat-o

Alegeri prezidențiale 2019. Un bărbat a plecat acasă cu ștampila. Ce s-a întâmplat.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

Un incident a avut loc la o secție de votare din Dolj. Un bărbat, președinte de secție de votare, a plecat acasă cu ștampila de vot. Incidentul a avut loc la secția de votare nr 444. Este vorba despre secția din comuna Pleșoi.

O sesizare a fost depusă la Poliție și la Biroul Electoral Județean. Bărbatul a declarat că a luat ștampila acasă ca să fie ”în siguranță”.

„Am vrut să fie în siguranţă, De aceea am luat-o acasă”, a declarat preşedintele secţiei de votare, scrie Adevărul.

„Vă rog să aveți în vedere faptul că, după ce domnul președinte a preluat de la Craiova buletinele de vot și materialele necesare desfășurării procesului electoral și le-a dus la secția de votare nr. 444, acesta nu a lăsat ștampila de control a secției de votare la sediul secției, așa cum prevede în mod expres legea, ci a plecat cu ea la domiciliul său. (…) Potrivit articolului 43, alineatul 4 din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui Românie, la plecare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sigilează intrarea în localul de vot prin aplicarea ştampilei de control pe o bandă de hârtie. Este interzisă părăsirea localului de vot cu ştampila de control, ştampile cu menţiunea «VOTAT», buletine de vot sau liste electorale”, arată sesizarea depusă la Biroul Electoral Județean, potrivit stiripesurse.ro.

Citeste si: Exit-poll alegeri prezidențiale 2019. Viorica Dăncilă este la această oră președintele României

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Doi oameni au murit la secția de votare în primele ore ale zilei

Citeste si: Alegerile prezidentiale. Prezența la vot şi scorurile alegerilor prezidenţiale începând din 1990

S-a depus o plângere și la poliție

O plângere a fost depusă la IPJ Dolj. Bărbatul a încălcat legea, luând ștampila de control acasă. Bărbatul ar putea primi o amendă contravenţională între 1000 şi 2500 de lei.

„Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare din Pleşoi ar fi plecat acasă cu ştampila de control care, conform legii, trebuia lăsată în incinta secţiei de votare. Aceste aspecte au fost aduse şi la cunoştinţa BEJ Dolj, competent, potrivit legii, cu efectuarea de verificări şi de măsuri legale” , a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj Cosmin Grădinaru.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate