ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de mii de români se întorc în țară din Italia. Nebunie la granițe

Nebunie la Vama Nădlac II. În contextul răspândirii Coronavirusului în Italia, zeci de mii de români revin în țară. 

Distribuie pe:

Autor: D.A.

ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de mii de români se întorc în țară din Italia


In articol:

Imaginile obținute de la Vama Nădlac cu românii care se întorc din Italia au devenit virale. Sute de mașini așteaptă să intre în România, marți seară, prin Vama Nădlac II. Situația devine alarmantă în condițiile în care numărul oamenilor infectați cu virusul COVID - 19 s-a mărit. VEZI SITUAȚIA LA NIVEL NAȚIONAL

Coronavirusul aduce românii din Italia în țară

Imaginile cu coada uriașă de la intrarea în țară, prin Vama Nădlac II, pot fi vizualizate, în timp real, pe live.politiadefrontiera.ro.

Coada de astăzi de la Vama Nădlac este doar un episod din ultimele care s-au desfășurat în ultimele zile. Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a anunțat, astăzi, că în ultimele două săptămâni, zeci de mii de români s-au întors din Italia.

Citeste si: Cum luptăm cu COVID - 19. Dezastru total la Institutul Matei Balș

Citeste si: BREAKING NEWS! Încă patru cazuri de CORONAVIRUS au fost confirmate în România. Numărul victimelor ajunge la 29

Citeste si: Români CAPTIVI ÎN ITALIA: „Nu putem ieși din orașe. Totul e paralizat”

ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de mii de români se întorc în țară din Italia

„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră.

Citeste si: Armin Nicoară, afectat de epidemia de coronavirus! ”Este o mare problemă și pentru noi”

Citeste si: Coronavirus: Alte opt persoane au fost infectate. Printre victime se numără o gravidă și un copil de trei ani

Citeste si: 600.000 de persoane circulă, zilnic, cu garniturile de metrou - decizie neașteptată pentru a combate CORONAVIRUS

Citeste si: Mesajul disperat al unei italience, după ce tatăl ei a murit de coronavirus: „Oameni buni, stați acasă!”

Citeste si: Clipe de coșmar pentru Antonia. Vedeta a dat cărțile pe față. „Nu vrei să știi...”

Citeste si: Capitala, sub asediul Coronavirusului. Încă trei cazuri într-o noapte

Ce se întâmplă la frontieră

Venirea în masă a românilor din Italia a tensionat situația la granițe, dar lucrurile decurg bine din punct de vedere tehnic. Aplicația de monitorizare a traficului în Punctele de Trecere ale Frontierei, cea care indică timpul mediu de așteptare pentru a ajunge la control, arată că se stă doar 10 minute. Imaginile arată faptul că în această seară, la frontiera Nădlac, pe sensul de intrat în țară, traficul este crescut. Nu știm dacă acest lucru are legătură cu COVID 19, dacă românii fug din calea lui și din această cauză se reîntorc în România.

Autoritățile au înăsprit măsurile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a înăsprit măsurile pentru a proteja populația de COVID 19, virusul care este din ce în ce mai răspândit în Italia, și, izolat, este semnalat chiar și în unele orașe din România.

Astfel, s-a luat măsura ca toți cetățenii care vin în România din zona roșie a Italiei, zona în care sunt cei mai mulți oameni infectați cu coronavirus, urmează să intre direct în carantină, în zonele destinate pentru carantină. „Dacă vor prezenta simptome de coronavirus, vor fi internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș"din Timișoara", spune Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad.

Românii din Italia intră direct în carantină

În ceea ce îi privește pe cetățenii care vin în România din zona galbenă a Italiei, aceștia vor intra timp de 14 zile în autoizolare, ne spune Lucian Cozma.

”În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Anul trecut în aceeași perioadă am avut 14.000 de persoane. Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 5 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute, notează RTV. net. Valorile de trafic mai ridicate înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia.” a mai explicat Buda.

Toți cetățenii care vin în România din zona roșie a Italiei, zona în care sunt cei mai mulți oameni infectați cu coronavirus, urmează să intre direct în carantină, în zonele destinate pentru carantină. Mulţi susţin că vin din alte zone pentru a evita cele 14 zile de izolare.

ALERTĂ MAXIMĂ! Zeci de mii de români se întorc în țară din Italia

Scandal uriaș la Arad

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad au încercat să ajungă la cele aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină, însă acestea au încuiat ușa. Pompierii, chemați, să spargă ușa s-au trezit “prizonierii” oamenilor. Aceștia le-au blocat autospeciala intervenție cu mașinile lor.

Situația nu pare a fi dezamorsată deoarece spre centrul de carantină au plecat mai multe echipaje de la Serviciul de Acțiuni Speciale – mascații, cum sunt cunoscuți – și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Romii veniți din Italia au făcut scandal la vamă

Și în vama Cenad au avut loc altercații. Mai mulți romi veniți cu mașinile din Italia au refuzat să intre în carantină. La fața locului a fost chemată poliția națională, dar și reprezentanții DSP. Au fost făcute dosare penale pentru fals în declarații pentru cei 12 romi. Aceștia vor fi, însă, băgați în carantină.

Romii călătoreau cu trei mașini înmatriculate în Italia, iar în momentul în care au ajuns în vama Cenad au aflat că vor trebui să stea în carantină. Au devenit recalcitranți și au făcut scandal, iar polițiștii de frontieră i-au chemat pe colegii lor de la Poliția Națională. De asemenea, la fața locului se află și reprezentanți ai DSP. Din primele informații de la fața locului romii se pare că au încercat să ducă în eroare autoritățile cu privire la țara din care călătoreau.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate