Alexandru Arșinel a murit. Cine moștenește averea impresionantă a regretatului actor

Celebrul Alexandru Arșinel a murit. Ce avere avea regretatul actor?

Alexandru Arșinel a murit. Cui rămâne averea regretatului actor
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Alexandru Arșinel, născut pe 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava, a murit în azi, în urma unor probleme grave de sănătate.

Alexandru Arșinel a murit

Alexandru Arşinel a murit azi, 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni. Însă în ultimele zile, starea actorului s-a înrăutățit și a fost mutat la Terapie Intensivă.

Ultima dată, actorul a ajuns la unitatea medicală pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repausul prelungit la pat, dar se pare că starea sa de sănătate s-a înrăutățit, motiv pentru care medicii au decis să-l mute la ATI. Acestea fiind ultimele vești despre sănătatea sa. 

„Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022,  în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repausul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, conform unui anunț oficial din partea unității medicale.  

Acum, se pare că inevitabilul s-a produs, iar marele actor a murit. Vestea tristă a acestei seri a fost confirmată chiar de fiul său, care a dezvăluit pentru Fanatik.ro, că Alexandru Arșinel și-a dat ultima suflare: “Da, este adevărat!”, a declarat Bogdan Arșinel. 

Cui îi rămâne averea regretatului actor

După o viață întreagă dedicată scenei, actorul Alexandru Arșinel a strâns o avere considerabilă.

Acesta era căsătorit cu Marilena, pe care a cunoscut-o în 1966 la ștrandul Tineretului. Împreună au avut doi copii, pe Bogdan și Cristian. După moartea celebrului artist, copiii și soția acestuia sunt principalii moștenitori.

Citeste si: Cum a ajuns Alexandru Arșinel parte într-un proces având obiectul ”confirmare renunţare urmărire penală”

Citeste si: „Iată definiția perfectă pentru neam prost”. Mihai Morar, reacție dură la adresa lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Coșmarul prin care trece Corina Dănilă! A fost dată afară din casă din cauza datoriilor...Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine- bzi.ro

Alexandru Arșinel a murit. Cui rămâne averea regretatului actor
Marilena, soția lui Alexandru Arșinel

Potrivit declaraţiei de avere, regretatul actor avea venituri anuale de 358.559 de RON (81.500 Euro). Calculele arată că maestrul câştiga aproape 6.800 de euro pe lună, notează Click.ro. Conform ultimei declaraţii înregistrate, se pare că veniturile încasate de Alexandru Arşinel în anul 2012 proveneau din patru surse.

 • Manager al Teatrului de Revistă „Cosntantin Tănase"- 44.410 RON
 • Drepturi de autor, din activitatea de actor- 262,324 RON
 • Indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii- 21,048 RON
 • Drepturi de la Centru Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (30.777 RON)

Documentul oficial arată că maestrul deţinea 6 terenuri, 2 în Dolhasa, 1 în Sinaia şi 2 în Crevedia, Dâmboviţa şi un altul a cărui adresă nu este precizată), 5 imobile, 4 case de vacanţă şi un apartament,, la care se adaugă un autoturism marca Toyota.

Citeste si: Actorul care i-a luat locul lui Alexandru Arșinel primește un salariu uriaș, mai mare ca al fostului său șef! Vasile Muraru și-a construit trei case și a moștenit una!

De asemenea, Alexandru Arșinel mai avea şi 8 depozite bancare, dintre care 6 în lei (559,392 RON), unul în euro (22.902 RON) şi unul în dolari (1.565$). Actorul deţinea şi o colecţie de timbre, a cărei valoare depăşeşte 5000 de euro.

Alexandru Arșinel- Carieră

Celebru actor a avut o carieră impresionantă în lumea filmului și a interpretat zeci de roluri pe parcursul vieții. Alexandru Arșinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu. Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revist ă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de spectacole cu mii de reprezentații.

1978 este anul în care ia naștere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească. Alexandru Arșinel începea atunci să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian.

Citeste si: Situaţie dramatică pentru fiul lui Alexandru Arşinel! Bogdan are datorii de aproape 500.000 de euro şi nu câştigă decât 250 de lei pe lună!

Potrivit teatrultanase.ro, printre proiectele la care a participiat Alexandru Arșinel se numără „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, „Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, d „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

Alexandru Arșinel- Premii și distincții

De-a lungul anilor, regretatului Alexandru Arșinel i-au fost decernate o serie de distincţii, premii şi titluri.

 • Premiul special al UNITER pentru Teatrul de Revistă (2002)
 • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor (2004)
 • Premiul pentru spectacolele de musical, acordat la Gala Premiilor revistei „Actualitatea Muzicală” a UCMR (2008)
 • Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor „Confidenţial” pentru Management şi pentru întreaga carieră artistică (2009 şi 2010)
 • Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România (2010)
 • Premiul pentru întreaga carieră la Gala de Excelenţă a Zilelor cetăţii Târgovişte 2010
 • cetăţean de onoare al judeţului Suceava (2010)
 • Premiul de Excelenţă la Gala Superlativelor VIP (2011)
 • Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră (2012)
 • Premiul Special „ Ambasadorul Teatrului Românesc” la Gala Premiilor VIP pentru management de succes şi pentru activitatea desfăşurată la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” (2013)
 • Titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiul Bucureşti „în semn de respect pentru contribuţia adusă în dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc, pentru întreaga activitate în slujba Teatrului de Revistă bucureştean” (ianuarie 2018).
 • La 30 mai 2015, actorul Alexandru Arşinel a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de preţuire pentru întreaga activitate în domeniul teatrului şi filmului.
 • În martie 2019, a fost premiat, alături de zeci de nume mari ale cinematografiei autohtone, cu Diploma Centenar „100 de ani de la Marea Unire- 100 de ani de film de centenary” la gala Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din Romania.
 • Pe 23 mai 2019 a primit din partea Prefecturii Suceava o diplomă de excelenţă „în semn de consideraţie pentru cariera artistică de excepţie dăruită scenei româneşti şi înţelegerii între oameni”.

SURSE: teatrultanase.ro, click.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Arșinel a murit la vârsta de 83 ani. Celebrul actor avea mari probleme de sănătate

Alexandru Arșinel a murit! Marele actor avea 83 de ani

Alexandru Arșinel a vorbit despre sfârșitul său! Ce spunea actorul despre moarte: „Regret? Știi ceva?! N-am regret. Sunt mofturi”

5 zodii au trecut printr-o perioadă stresantă. Trebuie să își acorde mai multă atenție după o perioadă obositoare

DOLIU în muzică! A fost GĂSITĂ MOARTĂ în casă. Milioane de români îi fredonau piesele

Logodnica lui lui Culiță Sterp, veste emoționantă: „Abia aștept să ne cunoaștem”

Vouchere de 1400 de lei pentru plata facturilor la energie. Cine sunt românii care vor beneficia de acești bani

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies