Amenzi de 600 de milioane de lei în starea de urgență! Ministrul Finanțelor rupe tăcerea: câte amenzi au fost plătite

Starea de urgență impusă a dus și la acordarea a numeroase amenzi pe motivul nerespectării regulilor impuse de autorități.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Amenzi de 600 de milioane de lei în starea de urgență!  Câte au fost plătite


In articol:

Ministrul Finanțelor, Florin Câțu, a vorbit în cadrul unei emisiuni tv despre suma amenzilor din perioada stării de urgență. Ministrul de Finanțe a dezvăluit și câte dintre sutele de amenzi au fost și achitate de români.

„Mai puţin de 100 de milioane de lei”, a declarat Florin Cîţu, întrebat despre amenzile care au început să fie date odată cu instituirea stării de urgenţă, pentru nerespectarea măsurilor pentru evitarea răspândirii coronavirusului şi care au totalizat 600 de milioane de lei, potrivit News.ro.

Citeste si: Veste bună pentru români. Se redeschid din 15 iunie. Anunțul făcut de Florin Cîțu

El a precizat: „Sunt la bugetul de stat, vedem, dacă sunt contestate şi deciziile sunt favorabile cetăţenilor, bineînţeles că va trebui să returnăm aceşti bani”.

Ce se întâmplă cu persoanele care contestă amenzile în instanță

În ceea ce privește o discuție mai veche legată de amnistierea acestor amenzi, după ce Curtea Constituțională a României le-a declarat neconstituționale, Florin Cîțu a spus că „este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea”, potrivit Digi 24.

Citeste si: Singurele imagini cu tatăl lui Abi Talent! Plimbări cu Panamera, poze cu interlopi: el l-a învățat șmecheria pe ”regele internetului”

„La acest moment nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, amnistia fiscală pentru acest amenzi și la Ministerul Finanțelor nu discutăm de așa ceva în acest moment”, a adăugat ministrul.

Citeste si: Cîţu: Încă un scenariu apocaliptic a fost demontat aseară

Cîţu a explicat că în cazul persoanelor care contestă amenzile şi câştigă în instanţă „de obicei se fac compensări” din impozite şi taxe, dar „sunt şi cazuri când primesc banii, depinde care este situaţia personală a fiecărei persoane”.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate