kanald.ro
Actualitate
ANPC trage un semnal de alarmă cu privire la carnea ambalată din magazine! Când ar trebui să ne îngrijoreze?
Carnea este un aliment des consumat, mai ales în această perioadă, însă poate ascunde pericole.
Este un aliment pe care mulți îl consumă, mai ales acum, în perioada sărbătorilor. Totuși, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, trage un semnal de alarmă în acest sens. Este vorba despre carnea ambalată pe care o găsim în magazine.
Când ar trebui să ne îngrijoreze carnea ambalată?
Directorul general al ANPC precizează că lichidul sangvinolent, care poate apărea în exces în interiorul ambalajelor, poate semnala probleme de calitate sau de depozitare. Tocmai de aceea, Paul Anghel le recomandă cumpărătorilor să verifice ambalajele și în cazul în care observă ceva în neregulă, să returneze produl magazinului.
„ATENTIE!
Prezența în exces a lichidului sangvinolent în interiorul ambalajelor poate indica:
• depozitare necorespunzătoare;
• fluctuații de temperatură în timpul transportului;
• prospețime îndoielnică a produsului;
• ambalare neadecvată sau vacuum deteriorat.
Dacă observați acumulări mari de lichid decolorat sau miros neobișnuit la deschiderea ambalajului, este recomandat să nu consumați produsul și să îl returnați magazinului, solicitând înlocuirea sau rambursarea.”, se arată într-o postare publicată de directorul general al ANPC.
Mai mult decât atât, ministrul Agriculturii a cerut ANSVSA să verifice carnea adusă din Uniunea Europeană pentru a nu exista riscul de pestă porcină.
„Am solicitat ANSVSA ca pentru fiecare lot de carne adus din import să se facă verificări privind pesta porcină. Există riscul ca din afara ţării să aducem boala în România.
Să ştiţi că m-am aplecat foarte mult asupra acestui subiect şi am făcut numeroase analize la Ministerul Agriculturii, dar şi în teritoriu. Gândiţi-vă, de ce apare pesta porcină în gospodăria ţărănească? Poate exista un risc foarte mare de a importa carne de porc infestată”, a spus ministrul.