Anunț de ultimă oră despre majorarea pensiilor! Ministrul Muncii: "Căutam soluții în acest sens"

Pensiile românilor ar putea fi din nou mărite, din toamnă.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat ce urmează să se întâmple cu pensiile românilor, începând cu luna septembrie a acestui an. Reprezentantul statului a declarat că Guvernul caută deja soluții pentru o nouă majorare.

Citeste si: Pensie de urmaș 2022. Ce acte sunt necesare pentru a obține pensia de urmaș

Ministrul Muncii: "Nu vreau să dau nici speranțe, nu vreau nici să dezamăgesc!"

Ministrul Muncii a transmis că românii ar putea beneficia de o nouă creștere a pensiilor din toamnă. Marius Budăi a declarat că acest subiect este dezbătut deja de guvernanți: "Este în atenția permanentă a noastră, a coaliției, mai ales a mea. Nu vreau să dau nici speranțe, nu vreau nici să dezamăgesc. Atunci când vom avea clar o concluzie, când vom avea ceva de comunicat, o vom face.

Citeste si: În ce stare se află Nikita de România, după ce a ajuns în comă la spital! Decizia luată de medici- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Suntem în plină legătură și cu partenerii sociali, cu sindicatele şi cu patronatele. Vom avea discuții, lucrăm, majorarea pensiilor este în atenția noastră. Ne-am angajat în programul de guvernare să prezentăm un calendar, ne-am angajat la acel pachet social. Căutăm soluţii în acest sens.", a declarat ministrul Muncii, potrivit romaniatv.net.

Ministrul Muncii, anunț despre majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi

[Sursa foto: Captură tv]

Se anunță o reformă a pensiilor

Și Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a vorbit despre schimbări importante în ceea ce privește pensiile românilor. Oficialul a declarat că Guvernul are în plan o reformă a pensiilor, care să elimine inechitățile din sistem: "În ce privește sistemul de pensii și reforma pensiilor, eu cred, și toți românii ar considera că reforma pe care trebuie să o facem este foarte utilă. Vorbim de eliminarea inechităților din sistem.

Sunt multe situații în care un pensionar a ieșit la pensie anul acesta și are pensia mai mare cu 30-40% față de alt pensionar care a ieșit la pensie acum 3-4 ani, ceea ce este o inechitate și nimeni nu-și dorește să se mai întâmple acest lucru.

Citeste si: Schimbări majore pentru pensionari! Ce trebuie să aibă în vedere cei care primesc pensia pe card

În al doilea rând, creșterea pensiilor mici. În România acum nu există posibilitatea de a crește pensiile mici, poți crește doar punctul de pensie și când crești punctul de pensie, crești la toți și inechitățile devin și mai mari. Reforma pensiilor aduce echitate în sistem și nu cred că trebuie să schimbăm ceva aici.", a transmis Vîlceanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Se schimbă legea pensiilor! Toți românii care au muncit mai puțin de 15 ani sunt vizați

Se dau bani de la stat! Ce categorie de români e vizată? Anunț de la Ministerul Muncii: „2.250 lei pentru fiecare”

Tichete de masă gratis de la stat, pentru 4,5 milioane de români. Cine ar putea beneficia de ele?

5 zodii dau lovitura. Berbecii vor obține o reușită importantă

NENOROCIREA care s-a abătut asupra României. Aceste zile sunt critice. Au ANUNȚAT OFICIAL

Vlăduța Lupău a născut un băiețel! Ce nume unic i-a ales micuțului său

Un alt produs consumat de români în cantități industriale devine lux. La ce preț a ajuns

Dan Petrescu, DEMIS de la CFR Cluj – Mirel Rădoi pregătit să-i ia locul – Planul lui Neluțu Varga după ce a făcut o criză de nervi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies