Anunț de ultima oră! Sorin Cîmpeanu, declarația momentului despre structura anul școlar

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul momentului despre anul școlar.

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul momentului despre anul școlar. Ministrul Educație a declarat, joi, că anul școlar nu va suferi modificări.

Sorin Cîmpeanu, declarații despre anul școlar

Joi, 25 martie, Sorin Cîmpeanu a anunțat că anul școlar nu va suferi modificări. În urma consultărilor, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4  mai pentru toate celelalte clase, cu excepția claselor terminale. 

Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi vreo modificare. Vacanța de Paște va începe în data de 2 aprilie- 11 aprilie, 30 aprilie- 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, revine cu noi scenarii după ce a anunțat că se extinde vacanța de primăvară

De asemenea, cel de-al doilea semestru va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele cu excepția claselor terminale.

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

Sorin Cîmpeanu, anunțul momentului despre anul școlar!

”În urma consultărilor deschise și constructive, luând în considerare toate propunerile formulate în contextul creșterii ratei de infectare cu virusul SARS CoV-2 prin implicarea tuturor factorilor care pot să contribuie la implementarea măsurilor necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ, au rezultat următoarele. 

Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase cu excepția claselor terminale.

Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi nicun fel de modificare. Vacanța, respectiv vacanțele de primăvară, pentru că sunt două pentru clasele terminale, nemaifiind puntea, rămân datele planificate și cunoscute, 2 aprilie- 11 aprilie, 30 aprilie- 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe.

Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână cu o singură săptămână pentru toate clasele cu excepția claselor terminale, la care nu avem niciun fel de reducere, niciun fel de modificare. E vorba de clasele pregătitoare, clasele I-VII și clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul II în data de 25 iunie, spre deosebire de data 18 iunie când erau planificate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În continuare, Ministrul Educației a mai vorbit și despre examenele naționale. Evaluarea Naționala se va desfășura în perioada 22-25 iunie, iar Bacalaureatul în perioada 28 iunie-1 iulie.

"Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22- 25 iunie pentru probele scrise ale examenului de Evaluare Națională și 28 iunie- 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat. La examenul de Bacalaureat, probele de competențe vor fi echivalate conform unor proceduri elaborate de către Ministerul Educației. Se vor susține competențele digitale pentru promoțiile anterioare", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, revine cu noi scenarii după ce a anunțat că se extinde vacanța de primăvară

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: ”Vacanța de primăvară va fi prelungită din 2 aprilie în 4 mai!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță modificări importante privind examenele naționale de anul acesta

Horoscop 23 Septembrie 2021: Astăzi, planul financiar și cel sentimental sunt foarte bine evidențiate

Se aplică de vineri! Carantină în România. Sute de mii de români au interzis

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în familie

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies