Anunț important despre închiderea școlilor. Sorin Cîmpeanu a făcut declarații: ”Este vorba de a evita cele mai grave cazuri”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut declarații de ultimă oră despre închiderea instituțiilor de învățământ!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ministrul Educației a făcut un anunț surprinzător referitor la închiderea școlilor, în funcție de ocuparea paturilor din spitale. Sorin Cîmpeanu a făcut o propunere legată de unitățile de învățământ, referitoare la faptul că ar trebui să îşi suspende activitatea fizică în funcţie de gradul de ocupare al paturilor din Secţiile Covid din spitale.

Citeste si: Elevii revin în bănci, din 17 ianuarie. Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră: "Ne-am decuplat de rata de incidență"

Mda, este greu de răspuns. Poate, dintr-o anumită perspectivă. Dintr-o singură perspectivă poate fi privit şi aşa cum spuneţi dumneavoastră, însă atâta vreme cât noua variantă a virusului SARS CoV-2, Omicron, afectează foarte mult şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate, atâta vreme cât vaccinarea pe care am susţinut-o şi o susţin şi în continuare nu mai protejează, nu mai poate fi o parte a soluţiei.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

 Atâta vreme cât vedem bine, din fericire, efectele acestui Omicron sunt cu 70-80 la sută mai puţin grave, mai ales dacă eşti vaccinat, ai o protecţie suplimentară.

Dacă nu ai comorbidităţi, cred că deja poţi să stai mai liniştit. Este vorba de gestiune a riscului, este vorba de a evita acele cazuri grave, pentru că se vede că nu putem să evităm multiplicarea acestui virus, dar trebuie să evităm agravarea din perspectivă medicală.

Atunci când atingi un grad de ocupare de 75 la sută din numărul total de paturi destinate pacienţilor cu COVID  într-un judeţ, înseamnă că în acel judeţ ai o problemă cu presiunea pe spitale şi scade şansa de a mai trata cazurile care ar putea

deveni grave. În această situaţie, Ministerul Sănătăţii a făcut această propunere, am discutat-o în detaliu şi am înţeles că într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Anunț important despre închiderea școlilor

Anunț important despre închiderea școlilor

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești proaste pentru elevi! Ministrul Educației a făcut anunțul: Viitorul an va fi mai lung decât actualul

Sorin Cîmpeanu, despre rolul profesorului în școală

Ministrul Educației a vorbit și despre ideea, conform căreia părinţii să decidă dacă orele elevilor vor fi online sau cu prezenţă fizică: ”Este o inepţie. În şcoală, profesorul este cel care trebuie să hotărască. Oricât de mult s-ar schimba societatea, profesii precum cea de dascăl sau de medic nu vor dispărea”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV! Un renumit pneumolog avertizează în privința reînceperii școlii: „Singura modalitate de a identifica infectarea este testarea copiilor.”

Ce școli urmează să fie închise de luni? Sorin Cîmpeanu a anunțat revenirea la sistemul de învățământ online

Ministrul Mediului, veste bună pentru cei care au mașini: ”În 2022 sigur nu va exista nicio taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înamtriculare

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informație de ultimă oră despre ELENA UDREA! Anunțul făcut chiar de iubitul ei

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Legătura dintre Ceaușescu și Putin. Buncărele celor doi dictatori și moartea sub zidul WC-ului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies