Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Sfaturile Sfântului din Ardeal pe care credincioșii trebuie să le citească

Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Învățăturile lui Arsenie Boca au devenit extrem de apreciate după moartea lui.

Distribuie pe:

Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Sfaturile Sfântului din Ardeal pe care credincioșii trebuie să le citească

Cel supranumit Sfântul Ardealului a lăsat în urmă o serie de sfaturi pe care credincioșii ar trebui să le citească.

„Postul este o luptă aspră cu însuşi trupul tău. Dacă birui, bine îţi va fi, iar dacă nu, să ştii că toate relele de la stomac încep, iar relele sunt patimile. De aceea, postul are următorul rost: să curăţească trupul până acolo încât să nu mai fie nici o piedică pentru suflet. Şi nu luptător nătâng, împotriva Duhului Sfânt. Căci fără post trupul se face unealtă duhului rău.

La sfârşitul veacului (şi pare că-i aproape) antihrist tot cu stomacul va vădi pe oameni”, declara Arsenie Boca despre Postul Crăciunului.

Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Calendarul ortodox 2019 ne arată faptul că postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie și ia sfârșit Ajunul Crăciunului, pe data de 24 decembrie 2019.

Arsenie Boca despre Postul Crăciunului. Sfaturile Sfântului din Ardeal pe care credincioșii trebuie să le citească

O rugăciune a Părintelui Arsenie Boca

"Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Citeste si: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiții și superstiții: Ce este interzis să faci în ziua de 21 noiembrie

Citeste si: Rugăciunea de mulțumire: Cum să-i mulțumești lui Dumnezeu pentru binefacerile primite

Citeste si: Cum a arătat Maica Domnului în realitate? Fotografii incredibile de la Mormântul ei din Ierusalim

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.", este o Rugăciune a lui Arsenie Boca.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate