Cum a arătat Maica Domnului în realitate? Fotografii incredibile de la Mormântul ei din Ierusalim

Regulile iconografiei spun că sfinții ar trebui să fie pictați cu părul negru și ochii de aceeași culoare, însă această regulă nu se aplică și în cazul Maicii Domnului.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Cum a arătat Maica Domnului în realitate? Sfinții care au văzut-o spun că este blondă, cu părul de culoarea grâului copt și cu ochii albaștri. 

Citeste si: Calendar creștin ortodox 13 noiembrie. Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur

Citeste si: Mesaje de Sfinții Mihail și Gavril. Cele mai frumoase sms-uri și urări pentru cei iubiți

Citeste si: Rugăciune Sfântul Mina. Ce este bine să rostești în această zi

Cum a arătat Maica Domnului în realitate? Fotografii incredibile de la Mormântul ei din Ierusalim

The Ascetic Experience a realizat un fotoreportaj impresionant în Țara Sfântă, Ierusalim. Într-un pelerinaj făcut la Mormântul Maicii Domnului din Ierusalim, enoriașii au descoperit cum arăta cu adevărat cea care i-a dat viață lui Iisus Hristos. 

fara descriere

Ea seamănă cel mai mult cu icoana Ierusalimitisa sau, după alte relatări, cu Paramythia. Este foarte înaltă, are degetele lungi și, de obicei, este îmbrăcată ca o călugăriță. Ea radiază un respect formidabil, cu toate că cineva se poate apropia foarte ușor de ea dacă dorește să-i ceară ceva. Respectul s-a văzut mai ales la nunta din Cana, unde slujitorii s-au dus să ceară ajutor de la ea și nu de la conducătorul nunții. Așa ne dăm seama că ea era persoana cu cea mai mare autoritate acolo, pentru că pe vremea aceea nu era cunoscut Fiul ei. 

fara descriere

Bazat pe Evanghelia Sfântului Ioan Teologul, Sfântul Nikodim Athonitul, Sfântul Paisios Athonitul se spune că Ea, împreună cu Fiul ei, au fost cele mai frumoase persoane din lume, de o frumusețe cu adevărat dumnezeiască, care nu este din lumea aceasta. De aceea, când Iisus a fost batjocorit și bătut în Sanhedrin, au aruncat peste El o haină. Acest lucru s-a făcut pentru a nu-i vedea fața Sa dumnezeiesc de frumoasă deoarece nimeni care nu L-a văzut în față nu-L putea bate. 

Sursa: The Ascetic Experience

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate