ARTIFICII REVELION 2021. Restricții dure pentru noaptea dintre ani: Ce le este interzis românilor să facă de ANUL NOU

Fără artificii pentru noapte de Revelion 2021. Autoritățile au comunicat regulile de protecție pentru noaptea dintre ani. Ce este interzis să facem.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Românii au sperat ca de sărbători autoritățile să relaxeze măsurile de protecție, însă nu s-a întâmplat așa. Din contră, anul acesta Crăciunul și Revelionul vor fi celebrate diferit față de anii precedenți, în contextul pandemiei de coronavirus. Un lucru a rămas neschimbat, și anume legea privind artificiile.

Artificii Revelion 2021. Ce riscă românii care sunt prinși cu artificii

Conform legii în vigoare, românii nu vor putea să se deplaseze în afara locuinței după ora 23. Așadar, în noaptea de Revelion cetățenii trebuie să rămână în casele lor. De asemenea, sunt interzise artificiile periculoase, lege care a intrat în vigoare după ce în anii precedenți mai multe persoane s-au rănit grav la mâini și ochi.

Citeste si: Crăciunul și Revelionul 2021! Unde și cu cine își vor petrece românii sărbătorile de iarnă

Mai mult, persoanele care vor fi depistate în fața blocului în noaptea de Revelion că efectuează operațiuni cu articole pirotehnice riscă amenzi usturătoare sau dosar penal.

Potrivit art. 37 din Legea nr. 126/1995  privind regimul materiilor explozive republicată, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  • Orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
  • Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P 1 către persoane care nu an împlinit vârsta de 18 ani;
  • Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Artificiile sunt interzise de Revelion 2021

Persoanele fizice nu au dreptul să dețină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască articole pirotehnice dacă nu fac dovada calității de pirotehnician autorizat și nu reprezintă o persoană juridică autorizată și înregistrată conform prevederilor Legii nr. 126/1995.

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020 în România. Unde îți poți petrece Crăciunul și Revelionul anul acesta

De asemenea, articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripționate în limba română categoria din care fac parte, instrucțiunile de folosire, termenul de garanție, precum și pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor. 

Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens și numai în locurile autorizate în condițiile legii. Se interzic confecționarea, deținerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operațiune cu materii explozive de către persoane fizice sau juridice neautorizate. 

Artificiile sunt interzise de Revelion 2021

Revelion 2021. Nu se pot da artificii de la balcon

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a precizat pentru DCnews că articolele pirotehnice nu pot fi utilizate de la balcon. Potrivit legii în vigoare, folosirea articolelor pirotehnice se interzice între orele 24:00 și 06:00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale.

Citeste si: Masa festivă de Revelion 2021. Ce gătim pentru noaptea dintre ani

Citeste si: Cine a fost Alexandru Arșinel! Ce s-a întâmplat cu marele actor- kfetele.ro

Citeste si: Biografia marelui actor Alexandru Arșinel. A fost actor de teatru și film și a avut numeroase premii, medalii, ordine- bzi.ro

De asemenea, artificiile nu pot fi folosite la o distanță mai mică de 50 m de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele 4 niveluri ori la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze.

Serviciul Informare și Relații Publice al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București precizează că polițiștii efectuează verificări și controale în complexele comerciale, piețe, târguri sau alte locuri de comercializare identificate pe raza de competență precum și ale site-urilor cu vânzare de articole pirotehnice și a utilizatorilor rețelelor de socializare ce au postate asemenea anunțuri. 

Artificiile sunt interzise de Revelion 2021

Reguli pentru noaptea de Revelion 2021

Serviciul Informare și Relații Publice al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București amintește că  „în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”,  iar la pct. 2  „în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23-05, cu unele excepții...”.

Citeste si: Ce reguli trebuie să respecte preoții și enoriașii, în perioada sărbătorilor de iarnă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunța că restricțiile nu vor fi relaxate pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, românii nu vor putea să se deplaseze în afara locuinței după ora 23:00 nemotivat. El precizează că în România măsurile de protecție nu sunt atât de dure ca în alte țări.

„Deci, nu s-a schimbat nimic din programul care există şi care este prevăzut. La orele 11, în toată ţara, oamenii nu mai pot să iasă decât în bază de declaraţie. Nu pot să iasă să sărbătorească în străzi sau astea decât eventual în faţa casei, dacă o să iasă. Deci noi ştim că rămânem clar pe restricţiile pe care le avem până acum, oricum nu sunt atât de dure ca în alte ţări”, a spus Raed Arafat.

Românii care vor ieși pe străzi de Anul Nou, la un foc improvizat de arficii, riscă amenzi între 500 și 2.500 de lei, dar se pot alege şi cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, dacă sunt prinşi de poliţişti că organizează petreceri private. Totuși, cei care locuiesc la casă şi au curte, pot sta afară chiar şi la miezul nopţii, atâta timp cât nu păşesc pe stradă.

Mesaje pentru oamenii dragi de Revelion 2021

„Nou este anul ce vine, noi sunt visele noastre, noi sunt dorinţele nostre, noi sunt spiritele noastre, dar călduroasele mele urări sunt pentru totdeauna! Un An Nou cum ai visat!„

„Lăsaţi o parte din lumina artificiilor aprinse în noaptea anului Nou să vă lumineze. Fie ca anul care vine să fie pentru voi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. La Mulţi ANI!”

„Să prinzi aripi pentru a trece cu uşurinţă peste ceea ce aduce Noul An. Culege ce e frumos şi bucură-te cu adevărat. Petrece frumos la început de an pentru a trăi senzaţii tari tot anul! La mulţi ani!”

Citeste si: MESAJE DE REVELION 2021. Ce SMS-URI originale poți trimite celor dragi de ANUL NOU

„În fiecare picătură a şampaniei pe care o bei în cinstea noului an sunt urările mele de bine, pline de cele mai frumoase şi călduroase gânduri! Un 2021 minunat!”

„Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări, astfel încât acest nou an să îţi umple sufletul de voie bună! La mulţi ani 2021!”

Spectacolul de artificii de Revelion 2021 din Sydney va avea loc

Avem și vești bune de Revelion 2021, focurile de artificii din noaptea de Revelion din Sydney nu au fost anulate, însă se vor desfășura cu restricții.

Artificiile vor fi lansate de pe Sydney Harbour Bridge timp de doar şapte minute, însă fără spectatori, oamenilor le este interzis să se adune pentru a le viziona.

”Mesajul meu puternic către toată lumea anul acesta este de a admira focurile de artificii la televizor”, a spus prim-ministrul New South Wales (NSW), Gladys Berejiklian.

 

SURSE: DCnews.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Mantea, cu gândul la vacanță în noul episod din „Trăiri alături de Andreea Mantea”: „Aș vrea să fiu în Mexic...”

Imagini în premieră din casa lui Pepe! Cum arată acum locuința, după ce Raluca și fetele au plecat de acasă

Andrei Ungureanu are doar 8 clase! Coșmarul trăit de ”omul cu Tourette” în școlile românești și unde a ajuns să lucreze tânărul?

Mâine, se deschid uși pentru Scorpioni, Săgetători și alte 4 zodii. Vezi ce oportunități primiți

GEORGE SIMION, reținut de POLIȚIE! Informația momentului în România! S-a întâmplat în miez de noapte

Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat

Teo Trandafir ajunge la Tribunal. Ce s-a întâmplat cu vedeta 

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies