
In articol:
În București se află 1200 de buncăre care pot adăposti bucureștenii în cazul unui atac armat, însă condițiile nu sunt deloc bune, nu sunt deloc îngrijite, iar gândacii mișună necontenit. Unul dintre cele mai reprezentative exemple negative este buncărul care se află în Drumul Taberei. Grupurile sanitare lipsesc cu desăvârșire, nu există apă curentă, iar mizeria este cel mai reprezentativ cuvânt pentru a descrie condiția buncărului.
Acum, când lângă granițele țării noastre se desfășoară un război între Rusia și Ucraina, îi face pe oameni să se intereseze despre căile de salvare pe care le-ar putea accesa în cazul în care războiul s-ar extinde și în țara noastră, în cazul unor atacuri cu bombe. În România sunt 4500 de buncăre, însă aproape un sfert dintre ele se regăsesc în București.
În București există 1200 de buncăre care ar putea servi oamenilor în caz de război. Ele se află în subsolurile blocurilor din capitală, însă aproape toate dintre ele sunt într-o condiție greu de imaginat. Umezeala, gândacii și mizeria sunt la fiecare pas, buncărele fiind aproape imposibil de utilizat.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Cum arată un buncăr din Drumul Taberei
În cadrul unui reportaj marca Observator, a fost vizitat un buncăr in București, Drumul Taberei.
În buncăr există și o cameră principală în care se află un niște băncuțe și câteva mese, care ar putea servi pentru un număr extrem de limitat de persoane. Mai mult decât atât, curentul electric nu funcționează în anumite camere.
Ventilația, de asemenea, nu a fost verificată.Buncăr Drumul Taberei
Buncărele din București sunt distribuite astfel: Sectorul 1- 165, Sectorul 2 – 343, în Sectorul 3 – 143, în Sectorul 4 – 168, în Sectorul 5 – 58 și în Sectorul 6 – 294.
Locuitorii din bloc vor avea prioritate în buncăre, urmând să adăpostească, ulterior, și ceilalți bucureșteni.
„La nivelul municipiului București sunt apoximativ 1.700 de spații de adăpostire cu o capacitate de peste 320.000 de persoane. La nivelul județului Ilfov avem aproximativ 500 de spații de adăpostire, cu o capacitate de aproximativ 75.000 de persoane”, spune Ioana Blănaru, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.