
kanald.ro
Vedete
Mirela Vaida a împărtășit cu fanii său secretul care o ajută să obțină cozonaci foarte pufoși.
La fiecare mare sărbătoare, Mirela Vaida dovedește că este o gospodină desăvârșită și că masa de sărbători trebuie să fie, în mod obligatoriu, plină cu bunătăți tradiționale. Prezentatoarea TV a făcut deja un obicei din a le arăta fanilor săi din mediul online cum pregătește rețetele delicioase de sărbători. Vedeta familiei este, fără urmă de îndoială, cozonacul, atât de iubit și apreciat de toată lumea. Pentru că a preluat rețetele de la cele mai înțelepte gospodine ale familiei, prezentatoarea TV a împărtășit cu fanii săi din mediul online secretul cu ajutorul căruia reușește să aibă de fiecare dată cei mai delicioși cozonaci pe masa de sărbători.
Generoasă din fire, Mirela Vaida a împărtășit cu admiratorii ei ingredientul minune care face ca aluatul de cozonac să devină foarte pufos. Pe lângă ingredientele clasice, pe care toată lumea le folosește pentru prepararea cozonacului, Mirela Vaida a venit cu ceva în plus, și anume apa minerală.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
În cadrul unui clip postat pe YouTube, Mirela Vaida a explicat, cu lux de amănunte, cum prepară cozonacul și ce rol are, de fapt, apa minerală în compoziție, dar și în ce ordine adaugă și celelalte ingrediente.
„Într-un vas în care am pus făina de grâu, presar sare, zahăr, drojdia dizolvată în laptele cald și începem să amestecam. Nu vă gândiți că trebuie să respectați un anume gramaj, ci puteți pune după ochi. După ce ați făcut acest amestec, adăugați unt, câteva linguri de smântână și între patru și șase ouă la un kilogram de făină. Apoi adaug, pe rând, șase gălbenușuri și amestecăm. Mai pun și lapte, să se omogenizeze.
Pun coaja de lămâie rasă și amestecăm bine. Adaug un pic de esență de rom, portocală și lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puțin lapte și apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca. Este galben de la gălbenușurile de ouă, așa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaște și vede, pentru că așa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las aluatul la dospit vreo oră, acoperit”, a dezvăluit Mirela Vaida, pe canalul ei de YouTube.