Austria este în alertă. 99 de români au coronavirus. MAE a reacționat prompt

Dezastru pentru românii din Austria. Aproximativ 100 de cetățeni de-ai noștri sunt infectați cu coronavirus. Autoritățile din Austria sunt în alertă.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

Aproape 100 de români au fost testați pozitiv cu coronavirus. Ministerul Afacerilor Externe precizează marţi că, în urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Viena, autorităţile austriece au informat că 99 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus.

Citeste si: Ce județ poate intra în carantină totală. Alertă după ce COVID-19 a făcut prăpăd

MAE menționează că niciuna dintre persoanele diagnosticate nu a fost spitalizată şi nici nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară de către misiunea diplomatică.

Focar în orașul Linz din Austria

MAE arată că, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute la data de 1 iulie, în mass-media locale, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în oraşul Linz şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate.

Citeste si: S-au reluat zborurile! Biletele de avion sunt puse în vânzare şi se pot achiziţiona

De asemenea, reprezentanţii ambasadei au efectuat demersuri şi pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informaţii suplimentare.

Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, arată sursa citată.

Citeste si: Care sunt țările în care vom putea călători fără a mai sta în carantină și izolare la revenirea în România. Se aplică din 7 iulie

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate