Avocata Elodiei tună și fulgeră după ce Cristian Cioacă nu a plătit daunele față de familia Ghinescu: "Se va face o executare silită" | EXCLUSIV

Avocata Elodiei Ghinescu vorbește clar și răspicat despre daunele pe care Cristian Cioacă ar fi trebuit să le plătească fiului, dar și familiei fostei sale soții.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Cristian Cioacă nu a plătit încă daunele pe care instanța le-a decis pentru fiul său, dar și pentru fratele și mama Elodiei Ghinescu.

Emilia Ghinescu a anunțat că ar putea cere executarea silită a acestuia, având în vedere că banii nu au ajuns niciodată la ea.  

Jurnaliștii WOWbiz.ro au luat legătura cu avocata Crina Radu, cea care a reprezentat familia Elodiei în procesul împotriva lui Cristian Cioacă. Reamintim că polițistul Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare în dosarul Elodia, fiind acuzat de crima. Dincolo de pedeapsa cu executare, Cristian Cioacă a fost obligat la plata daunelor morale pentru Emilia Ghinescu (mama Elodiei) și fiul pe care polițistul îl avea împreună cu avocata. Până în prezent, familia Elodiei nu a intrat în posesia banilor.

Achitarea daunelor, o condiție pentru eliberarea condiționată

Avocata familiei Ghinescu a confirmat faptul că polițistul nu a plătit momentan daunele familiei, iar din acest motiv există toate șansele ca Cristian Cioacă să fie executat silit.

Citește și: Judecătorii au decis în cazul lui Cristian Cioacă: Rămâne după gratii! Avocata Elodiei Ghinescu spune ce pârghii mai are să scape de închisoare| EXCLUSIV

Totodată, aceasta atrage atenția asupra faptului că achitarea daunelor stabilite pentru familia Elodiei sunt una dintre condițiile prevăzute pentru aprobarea eliberării condiționate.

"În privința daunelor pe care Cristian Cioacă ar fi trebuit să le achite, este vorba despre 130.000

de euro pentru mama Elodiei, parcă 100.000 de euro pentru fratele ei și 150.000 de euro pentru fiul lui și al Elodiei, sigur se va face o executare silită a dumnealui, pentru aceste sume.

Însă, pentru a beneficia și de acea cerere de eliberare condiționată pe care dumnealui a formulat-o și la prima discutare a acestei cereri a fost respinsă solicitarea de a se acorda această eliberare condiționată, la acest moment, una dintre condiții ar fi ca dumnealui să și achite aceste daune morale", a explicat Crina Radu, pentru WOWbiz.ro.

crina radu

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: O polițistă și-a dat în judecată șefii și colegii, acuzându-i că au obligat-o la sex oral, ca ritual de inițiere. Sunt trei inculpați în boxa acuzaților iar amănuntele sunt scandaloase- stirileprotv.ro

Cristian Cioacă și-ar fi permis să achite măcar o parte din bani?!

Avocata familiei Ghinescu a explicat, pentru WOWbiz.ro, faptul că polițistul și-ar fi permis să achite măcar o parte din banii pe care instanța i-a stabilit ca daune morale, fiind posesorul a mai multor bunuri pe care le-a vândut.

Citește și: Mama Anei Maria este disperată, după ce adolescenta a dispărut fără urmă! A plecat de acasă în papuci și nu s-a mai întors. Poliția o caută național și internațional

"Nu putem vorbi despre o bună credință din partea lui Cristian Cioacă, în sensul că nu ar fi dispus de aceste sume de bani. Dumnealui a avut sumele. În momentul în care a murit Elodia, în conturi existau bani. Existau 30.000 de euro, dumnealui a încasat o sumă de 60.000 de euro pentru că a încercat și a încheiat acte autentice pentru înstrăinarea imobilului unde Elodia își amenajeze birou.

Acel imobil a fost înstrăinat, noi am anulat acele acte pe calea instanței, însă banii au rămas dați. A avut autoturismul pe care l-a înstrăinat, pe o sumă derizorie surorii lui. A mai fost imobilul în care a locuit, unde s-a întâmplat acel eveniment nefericit când dumnealui i-a suprimat viața Elodiei.

Deci a beneficiat și a dispus de bunuri și sume de bani. Nu trebuie să uităm nici de articolele de îmbrăcăminte și bijuteriile Elodiei. Toate aceste lucruri au rămas în posesia dumnealui. Mama Elodiei nu a primit niciun bun. Doamna Ghinescu, pentru a da de pomană așa cum se obișnuiește, a trebuit să îi cumpere Elodiei îmbrăcămintea care se oferă. Cristian Cioacă a refuzat să îi dea vreun obiect din ce i-a aparținut Elodiei.

Deși doamna avocat a afirmat în sala de judecată faptul că Cristian Cioacă nu a avut alte venituri decât salariul de polițist și că nu a putut să achite daune, noi spunem că a dispus pentru că sunt dovezi înscrisuri în acest sens", a mai precizat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, pentru WOWbiz.ro.

cristian cioaca

Cristian Cioacă

[Sursa foto: MediaFax Foto]

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: Buna Vestire 2023. Ce este bine să faci în această zi importantă pentru a avea parte de sănătate?- stirilekanald.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Cristian Cioacă află în mai dacă va putea ieși sau nu din închisoare

La începutul acestui an, Cristian Cioacă a depus cererea de eliberare condiționată, ea fiind respinsă și amânată până în luna mai. Atunci, fostul polițist va putea încerca din nou să scape din spatele gratiilor.

O condiție extrem de importantă este achitarea daunelor morale față de familia Elodiei Ghinescu, iar avocata Crina Radu este de părere că judecătorii ar trebui să ia în calcul mai multe aspecte în ceea ce privește eliberarea lui Cristian Cioacă.

"La cererea de eliberare condiționată, instanța ar trebui să aibe în vedere, pe lângă faptul că nu a achitat aceste daune morale și faptul că a săvârșit infracțiuni deosebit de grave: i-a luat viața soției, a lipsit copilul de prezența mamei de la o vârstă foarte fragedă de 2 ani și 7 luni. Dumnealui a încercat și spunem noi că în parte a și reușit să șteargă urmele săvârșirii infracțiunii.

Nici până la acest moment Cristian Cioacă nu a dorit să spună ce a făcut cu corpul Elodiei. Doamna Ghinescu i-a amenajat un mormânt, acolo unde este și tatăl Elodiei înmormântat, dar acel mormânt este gol pentru că corpul Elodiei doar Cristian Cioacă știe unde este și ce a făcut cu el.

Acestea sunt lucrurile pe care instanța trebuie să le aibă în vedere atunci când se decide asupra cererii de eliberare condiționată și nu faptul că dumnealui a avut un comportament normal, civilizat așa cum ar fi trebuit să-l aibă într-un penitenciar. Dacă nu avea un comportament corespunzător, atunci sigur că nu ar mai fi beneficiat de vizitele intime, așa cum a declarat doamne avocat, nu ar mai fi beneficiat de permisiile pe care le-ar fi avut.

Cererea de eliberare condiționată se va rediscuta în mai, dar eu spun că dumnealui ar trebui să își execute toată pedeapsa și să nu beneficieze de această eliberare condiționată pe care o dorește", a mai declarat Crina Radu, pentru WOWbiz.ro.

Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Mama Elodiei Ghinescu rupe tăcerea, la 16 ani de la dispariția fiicei ei: „Știu ei pe unde e”. Nimeni nu se mai aștepta la asta

Mama Elodiei Ghinescu tună și fulgeră, după ce Cristian Cioacă a cerut să fie eliberat din penitenciar! Familia regretatei avocate vrea să-l dea în judecată, pentru a primi...

„Este viața lui și dorința lui” Magda Ciumac și-a ieșit din minți când i s-a spus că fiul ei ar fi homosexual! Fosta soție a lui Tolea a recunoscut totul

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Ora de vară 2023. Cum ne afectează sănătatea schimbarea de oră? Efectele asupra organismului!

Sora mai mică a Deliei, decizie de ultimă oră în legătură cu iubitul său! Ce se întâmplă între ea și Radu Siffredi

Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies