Azi se serbeaza un sfant facator de minuni! Cine a fost Ecaterina, mireasa lui Iisus

Sfanta Ecaterina este praznuita in Biserica Ortodoxa pe 25 noiembrie. Provenind dintr-o familie de rang inalt din orasul Alexandria Egiptului, Sfanta Ecaterina a primit o educatie aleasa.

novalue
Autor: I.M.D.

Cand avea 18 ani, Sfanta Ecaterina l-a infruntat pe imparatul roman Maximianus, cunoscut drept unul dintre cei mai violenti persecutori ai crestinilor, dar si pe filosofii pagani de la curtea lui. Drept pedeapsa pentru indrazneala ei, Sfanta Ecaterina a fost trasa pe roata, simbol care apare si in icoanele ce o reprezinta, iar pe 25 noiembrie 305, a fost decapitata. (Cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Cum să te rogi cu adevărat ca să scapi de griji şi să îţi vindeci dureri crunte)

Moastele Sfintei

Ecaterina au fost descoperite dupa ce un calugar a visat trupul ei plin de lumina pe varful muntelui Sinai. Cand s-a dus acolo cu fratii lui de la manastire, i-au gasit moastele.

Mana pe care Sfanta Ecaterina i-a oferit-o Mirelui sau, Iisus Hristos, se pastreaza intacta la mai bine de 1.700 de ani. Fiecare pelerin care ajunge la moastele ei primeste un inel cu monograma ei, in cinstea inelului pe care Mirele Iisus l-a daruit Sfintei Ecaterina.

Sfanta Mare Mucenita Ecaterina este ocrotitoarea celor invatati, care cauta lumina cunostintei si a cunostintelor, este cea care se roaga pentru studenti, pentru elevi, cei iubitori de carte.

Sfanta Ecaterina este ocrotitoarea teologilor, profesorilor, avocatilor, procurorilor, medicilor, indreptatoarea in credinta si in casnicie, ocrotitoarea tuturor mamelor, a femeilor care doresc sa fie mame si nu pot sa nasca, este ajutatoarea celor aflati in pragul casatoriei, rugatoarea neobosita a copiilor, fecioarelor si vaduvelor, vindecatoarea celor bolnavi, izbavitoarea celor in necazuri, aparatoarea batranilor.


Sursa

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies