Baiț pentru miel. Cum se face cea mai bună marinată pentru friptura de miel

Iată cea mai bună rețetă de marinată pentru miel, ca să faci o friptură aromată și suculentă.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

Friptura de miel este preparatul - vedetă de pe masa de Paște. Iată cum se pregătește cel mai bun baiț pentru miel, ca să ai o friptură suculentă și aromată pe masa de maște.

Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente baiț pentru miel: Carne de miel: – Jumatate de miel (3.2 kg) – Jumatate de ied (2.5 kg) sau doar carne de miel.

Ingrediente lichide: – Ulei de floarea soarelui (aprox. 200 ml) – Vin alb (0.5 l) – Vin rosu (0.5 l).

Ingrediente „uscate”: – Rozmarin proaspat sau uscat (2 legaturi) – Cimbru uscat (2 lingurite) – Ceapa verde (3 legaturi) – Usturoi verde (2 legaturi) – Foi de dafin (5,6 foi) – Piper boabe (2 linguri) – Piper macinat (3 lingurite) – Sare (dupa gust, nu mai putin de 3 linguri).

Se spală și se toacă ceapa verde, precum și usturoiul verde, se dadaugă rozmarinul și celelalte condimente într-un castron, apoi se amestecă.

Se separă pulpele de restul cărnii și se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit pielițele mai groase, însă nu se îndepărtează și grăsimea. Se spală apoi bine pulpele și se fac mici crestături cu ajutorul vârfului cuțitului, pentru a umple apoi cu condimente, dar și pentru a permite vinului să pătrundă bine în carne.

Citeste si: Când pică Paștele în următorii 15 ani. E o adevărată surpriză în anul 2021

Citeste si: Săptămâna patimilor: Cea mai puternică rugăciune din Vinerea Mare

Citeste si: Ce a facut Mirela Vaida chiar azi, in Vinerea Mare! "La noi nu miroase nici a pasca, nici a cozonaci. Doar a..."


Se așază pulpele într-un recipient înalt, apoi se umplu găurile din crestături cu câte o boabă de piper, apoi cu amestecul de ingrediente uscate.

Se adaugă în vas uleiul de floarea soarelui, apoi vinul alb și cel roșu. Se recomandă să se folosească un vin bun de țară pentru baiț.

Friptura se coace la 150 - 160 de grade Celsius

Se recomandă să se țină astfel minimum 3 zile, însă se lasă cât timp aveți la dispoziție. Duminică dimineața, se scot o parte din foile de dafin înainte de a pune tava la cuptor timp de trei ore, împreună cu jumătate din zeama în care a stat la fezandat. În primele două ore, pentru a se înnăbuși carnea, se acoperă cu o folie de aluminiu. Se scoate folia și se întoarce carnea pentru a se rumeni. Se gustă seama și se mai adaugă sare și piper, după gust. Se recomandă să se coacă la 150 - 160 de grade.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate