Barem Matematică Tehnologic Bac 2018. Punctajele pentru fiecare subiect

Barem Matematică Tehnologic Bac 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale a postat baremul de corectare pentru cei care au susţinut astăzi examen la Matematică. Iată cum au fost notate răspunsurile date de absolvenţii de la profilul Tehnologic.

Barem Matematică Tehnologic Bac 2018. Mari emoţii au fost astăzi şi pentru elevii care au absolvit clasa a XII-a la profilul tehnologic. Iată baremul de corectare pentru ei: 

 

Barem Matematică Tehnologic Bac 2018.  Din datele Ministerului Educaţiei, s-au înscris la examenele din sesiunea de vară a Bacalaureatului 2018 136.871
de candidaţi din toate promoţiile. 118.856 sunt din promoţia curentă, iar 18.015 sunt promoţiile anterioare. 
 
Probele scrise au început luni, cu Limba şi literatura română. Ieri s-a susţinut proba la  limba maternă. Au fost examene la maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană. 
 
Potrivit calendarului examenului de Bacaluareat, astăzi este proba obligatorie a profilului. Joi, 29 iunie, este ultima probă scrisă, la alegere a profilului şi specializării. 
 
Primele rezultate se vor afişa în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro pe data de 4 iulie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi se pot depune şi contestaţiile, până la ora 16:00. După ce se vor recorecta lucrările reclamate, rezultatele finale, după contestaţii, for fi făcute publice pe data de 9 iulie. 
 

Barem Matematică Tehnologic BAC 2018. Reguli în timpul examenului 

 
Barem Matematică Tehnologic Bac 2018.  Pentru scrierea lucrărilor, elevii sunt obligaţi să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră. Schemele şi desenele se vor face numai cu creion negru. De asemenea, tot la  Matematică, elevii au voie să folosească instrumente de desen.
Sunt interzise alte foi în afara celor distribuite de asistenţi în sală. 
 
Toate sălile de examen au sistem de supraveghere funţionale. Nu este permis accesul în săli la Bacalaureat 2018 cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
 

Ce se întâmplă cu un elev prins că a copiat

 
Barem Matematică Tehnologic Bac 2018.  În acelaşi timp, candidaţilor la Bacalaureat 2018 le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. 
 
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din  examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. 
 
Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Elevi merituoşi primesc diplome 

 
Barem Matematică Tehnologic Bac 2018.  Începând de anul trecut, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis ca, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”. Mai simplu spus, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
 
Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat 2018, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minim nota 5 la fiecare dintre acestea şi să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise. 
 
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
 

Sesiunea de toamnă

 
Pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie. 
 
Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. 
 
 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Închiderea granițelor nu este o soluție împotriva tulpinii Omicron, este avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Un virusolog italian face praf România din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID: „Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”

Cetățeni greci, prinși cu certificate COVID falsificate în România și Bulgaria. Ancheta bate pasul pe loc: „Odată ce titularul are un astfel de document, este imposibil de...

4 nativi vor lua decizii noi în viață începând cu săptămâna viitoare

Horoscop joi, 2 decembrie. Zodia care va avea o zi grea. Te simţi singur în mijlocul mulţimii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Clipe de coșmar în România. A încercat să se sinucidă în direct. Poliția a intervenit de urgență

EXCLUSIV | K.O. devastator pentru Moroșanu: ”Se plimbă cu caravana”. Lovituri sub centură și pentru frații Stoica

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies