
In articol:
- Despre ce măsuri anti-COVID vorbește Bill Gates
- „Următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv”
Pandemia de coronavirus a înceut în Wuhan, China, la finalul lui 2019 și nu a durat mult până ce s-a râspândit în întreaga lume. De atunci, milioane de oameni și-au pierdut viața și s-au îmbolnăvit.
Nepregătiți, a trebuit să învățăm să luptăm cu acest inamic invizibil, iar viața ni s-a schimbat peste noapte.Acum cinci ani, fondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit despre un astfel de virus cu care sa va lupta întreaga lume și de asemenea de faprul că în Statele Unite situația va fi extrem de gravă ca urmare a infecției pandemii. Iata, însă, ce spune acum Bill Gates despre cum va fi viața după ce pandemia de COVID-19 va lua sfârșit.
Fondatorul Microsoft este de părere că nimic nu va mai fi la fel, iar viața oamenilor se va schimba drastic. Normalul la care toată lumea visează să se întoarcă nu va mai veni. Toate aceste dezvăluiri le-a făcut alături de celebra actriță Rashida Jones, într-un podcast, potrivit inc.com. De asemenea, subiectul a fost dezbătut și de renumitul epidemiolog american Anthony Fauci.
Iată care sunt măsurile anti-covid despre care acesta vorbește [Sursa foto: Facebook]
Despre ce măsuri anti-COVID vorbește Bill Gates
Distanțarea socială va fi vitală.
Astfel că, întâlnirile fizice dintre oameni vor deveni interzise, iar cele virtuale le vor ține locul. De asemenea, acesta mai spune că aplicațiile pentru convorbirile la distanță vir fi îmbunătățite.„La fel cum după Al Doilea război Mondial femeile au intrat pe piața muncii și multe dintre acestea și-au păstrat slujbele, apare ideea de ”E nevoie să merg acolo fizic?”. „Putem să ne punem această întrebare. Ideea de a învăța sau de a avea o programare la medic sau un apel la job, să zicem pentru vânzări, în care interacțiunea se face doar prin
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
Acesta mai spune și că angajații vor lucra în mai multe ture:„Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajații vin în zile diferite la lucru”.
Socializarea la locul de muncă sau cu prietenii se va face tot mai puțin.
„Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate și vom interacționa de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că există tendința aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanță în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcție, cu o schimbare a echilibrului”, mai spune acesta.
„Următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv”
Chiar dacă ne vine sau nu să credem, pandemia de coronavirus va trece, însă rămâne de văzut dacă viața noastră se va întoarce la „normalul” cu care eram obișnuiți sau omenirea va trebui să se adapteze la un nou normal.
„Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulți dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu când SUA va deține controlul asupra pandemiei, ci și restul lumii”, spun Bill Gates și Anthony Fauci
În cazul în care va mai exista o pandemia, omenirea este mult mai pregătită, spune Bill Gates: „Ne-am antrenat și ăsta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puțin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecționate și majoritatea țărilor vor reacționa precum Coreea de Sud și Australia, care au testat foarte rapid populația și i-au băgat în carantină pe cei infectați. Nu vom mai fi așa de naivi”.