Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari. Elon Musk este responsabil pentru această creştere

Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari. Creşterea a avut loc după ce Elon Musk a postat un comentariu pe Twitter.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari. Moneda virtuală a crescut după ce Elon Musk a postat un comentariu pe platforma Twitter. 

Vezi ce condiție impune compania Tesla ca să vândă din nou mașini pe criptomenede.

Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari

Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari după ce Elon Musk a postat un tweet în care a sugerat că Tesla ar putea accepta din nou tranzacțiile cu criptomonedă dacă deținătorii pot demonstra că cel puțin jumătate din energia folosită la minarea ei este „energie curată”, potrivit CNN.

Citeste si: Ce este Dogecoin, criptomoneda creată în glumă. Valoarea ei a crescut după ce Elon Musk a scris despre ea pe Twitter

Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari
Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari[Sursa foto: PixaBay]

„Când vom avea confirmarea că minerii folosesc o cantitate rezonabilă de energie curată (aproximativ 50%) și că trendul va fi de creștere, Tesla va reîncepe să accepte tranzacțiile cu bitcoin”, a scris Elon Musk pe Twitter, comentând la o postare.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Totodată, Elon Musk nu a a precizat cum crede că poate fi monitorizată folosirea energiei curate la minarea de criptomonede, iar Tesla nu a venit cu precizări suplimentare, mai notează CNN.

Bitcoinul era cotat la mai mult de 39.400

de dolari luni dimineață, o creștere de 12,5% față de ziua precedentă.

Citeste si: Banci care se opun tranzactiilor Bitcoin

Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari
Bitcoin a depăşit preţul de 40.000 de dolari[Sursa foto: PixaBay]

Tesla a suspendat plata cu bitcoin

În luna martie a acestui an, Tesla a acceptat ca plata maşinilor   pe care le produce să poată fi făcută cu criptomonede Bitcoin, însă această posibilitate de a achita o maşină electrică cu Bitcoin a dispărut în luna mai, atunci când Elon Musk a spus că minarea de criptomonede presupune

un cost prea mare pentru mediul înconjurător.

Citeste si: Câți bani a pierdut soțul Deliei săptămâna trecută, după ce Bitcoin s-a prăbușit? Răzvan a investit o sumă uriașă din bugetul familiei în criptomonede! Dezvăluiri exclusive

Bitcoin a suferit creşteri şi scăderi semnificative în acest an. Criptomoneda a debutat în acest an la preţul de 29.400 de dolari, însă în aprilie a ajuns la maximul istoric de 64.899 de dolari.

Elon Musk a contribuit extrem de mult la fluctuaţiile de preţ ale bitcoinului. Postările de pe Twitter ale fondatorului Tesla au făcut ca bitcoin să se prăbuşească atunci acesta a anunţat că Tesla nu mai acceptă plata maşinilor cu Bitcoin.

Elon Musk a anunţat recent că Tesla a vândut doar circa 10% din deținerile sale de bitcoin, pentru a dovedi că moneda poate fi vândută ușor fără să provoace "mișcări majore pe piață”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce este Dogecoin, criptomoneda creată în glumă. Valoarea ei a crescut după ce Elon Musk a scris despre ea pe Twitter

Zi istorică pe piața criptomonedelor! Bitcoin a depășit pentru prima dată prețul de 40.000 de dolari

BETRA Coin lansează propriul sistem de plată prin QR Code: BETRAPAY

Ion Țiriac, remarci la adresa Simonei Halep: „În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace”

L-au LICHIDAT pe loc! Toată Rusia este în DOLIU

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Obținerea permisului de conducere pentru persoanele sub vârsta de 18 ani. La ce categorii de autovehicule pot susține minorii examenul auto

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies