Bolnavi operați de soția oftalmologului! Dacă intervenția era un eșec dădea vina pe pacienți: „Sunt oameni mutilați pe viață”

Pacienții de la un spital de oftalmologie din Cluj erau operați de soția șefului. Adevărul a ieșit la iveală abia după nouă ani.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Un medic oftalmolog din Cluj i-a permis soției, Nistor Crina, să opereze în baza unui acord verbal de rezidențiat. Conform declarațiilor făcute de asistente, femeia făcea singură operații de cataractă. În cazul în care rezultatul nu era cel așteptat, dădea vina pe pacienți.

Medicul oftalmolog Marius Nistor a fost penalizat cu 10% din salariu după ce a ieșit la iveală că femeia opera alături de soțul ei de nouă ani, relatează Adevărul.

Parlamentarul Emanuel Ungureanu a declarat că va continua demersurile pentru a afla ce se întâmpla în spital și vrea ca vinvoații să fie trași la răspundere.

„Nu voi lăsa această poveste neelucidată, telenovela medicală de cel mai prost-gust, în care, soțul îi permite soției să opereze ilegal, sub pretextul îndrumării profesionale, fără ca o autoritate medicală independentă să monitorizeze acest proces, este o mare RUȘINE pentru școala medicală clujeană. Sunt oameni mutilați pe viață din cauza acestor practici ilegale și imorale. Cazul Nistor va ajunge în fața procurorilor!”, a scris pe pagina de Facebook Emanuel Ungureanu.

Conform declarațiilor asistentelor, Crina Nistor ar fi fost lăastă să efectueze singură operații de cataractă și, dacă erau nereușite, dădea pe bolnavi. „Se întâmpla atunci când erau pacienţi în vârstă, care puteau fi uşor convinşi că a fost vina lor. Pe de altă parte, e foarte greu pentru un pacient să demonstreze că medicul a greşit sau măcar să ştie cine l-a operat de fapt”.

Citeste si: Lucian Bute, în doliu! Fostul campion mondial a făcut anunțul trist pe Facebook

Cum se apără medicul oftalmolog

„Conducerea spitalului nu numai că a fost anunţată din prima zi, dar a colaborat cu ea în fiecare zi de muncă, a existat acordul îndrumătorului de rezidenţiat (prof Vladuţiu) înainte ca ea să intre în spital şi nu si-a depăşit calitatea de rezident la nici un act chirurgical sau medical, totul sub supraveghere. Acordurile aşa se făceau atunci, pe cale verbală. Pentru că le e frică de presă, atât directorii, cât şi îndrumătoarea de rezidenţiat e posibil să nu recunoască. Ideea e ca toţi rezidenţii detaşaţi din clinica de origine, în toată ţara, sute şi mii, aveau acelaşi statut şi au urmat aceeaşi procedură (legală). Eu sper că dumneavoastră să înţelegeţi realitatea şi să observaţi că era o procedură generalizată, legală, cu diplome in regulă, să nu ne mai daţi exemplu doar pe noi, nu vă daţi seama cât rău ne-aţi făcut, pe nedrept. Acordurile verbale erau la fel de valabile ca cele scrise, atâta timp cât medicii rezidenţi aveau o diplomă obţinută în regulă pe baza unor examene şi stagii, puteau activa în orice spital din România”, a declarat medicul oftalmolog Marius Nistor.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate