Bombă epidemiologică. Spitalul de la Suceava continuă să fie epicentrul infecției provocate de COVID-19

O bombă epidemiologică, spitalul de la Suceava continuă să fie epicentrul infecției provocate de COVID-19 unde pacienții s-au internat parcă să moară. Cel de-al șaptelea bolnav care s-a stins miercuri seară acolo era soțul unei asistente medicale, depistată și ea pozitiv. Oricând s-ar putea întâmpla astfel de tragedii dacă ne gândim că, în ultimele 24 de ore, alți zeci de medici au îngroșat rândurile bolnavilor.

VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!
Autor: R.B.

VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!
VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!

Cu pungi de gunoi în picioare, prinse cu leucoplast, și un banal halat de vizitator, un medic se pregătește să consulte în Unitatea de Primiri Urgențe un potențial bolnav de COVID. Imaginea lipsurilor șochează acum când cea mai contagioasă boală a dat năvală în spitale.

Citeste si: Statul cu 385 de decese din cauza coronavirus

Pe post de scut, dar cu mâinile goale, salvatorii se îmbolnăvesc pe capete. O asistentă de la Spitalul Județean Suceava a luat- fără să știe- coronavirus și i-ar fi transmis soțului care s-a stins la 48 de ore după internare.

Boala evoluează la fel cum se răspândește, cu o viteză îngrozitoare, 34 de medici și 49 de asistenți și-au dat unii altora coronavirus. Prin actul medical, s-ar fi molipsit și pacienții internați aici. Șapte la număr au murit până în acest moment după o contaminare în masă care putea fi însă prevenită. În urma celor două zile de anchetă, membrii Comisiei din București și Iași spun că proasta gestionare a situației a făcut ca Suceava să semene cu Lombardia- cea mai afectată regiune din Italia care numără, în prezent, aproape 4 500 de morți.

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

Citeste si: Informații oficiale: Spania a depăşit pragul de 4.000 de decese din cauza coronavirusului

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului este în plin proces de decontaminare. Cadrele medicale- nu doar cele de-aici- cer să aibă prioritate la testare tocmai ca să aibă cine să îi trateze pe bolnavii din spitale. În locul lor, fac de gardă și rezidenții.

Între timp, zeci de alte cadre medicale de la mai multe spitale din București așteaptă să fie testati în izolare după ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Pentru 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar ai Spitalulului Militar din Focșani, rezultatul a indicat pozitiv. Situația cea mai gravă rămâne, însă, la Suceava.

Citeste si: Guvernul, dezbatere privind amânarea ratelor cu până la 9 luni. Florin Cîţu: "Suntem pregătiți"

Există însă și situații în care cadrele medicale nu iau boala, chiar dacă stau în preajma unui pacient infectat, cum s-a întâmplat la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj. Cei 8 medici și asistentele au purtat însă mască cu grad înalt de protecție și mănuși.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un băiețel de nouă ani și-a găsit sfârșitul pe terenul de fotbal, lovit de fulger: ”A murit făcând ceea ce-i plăcea cel mai mult”

Percheziții de amploare în magazinele erotice din țară! Ce-au putut să găsească anchetatorii pe rafturile lor: "Se vindeau cu eticheta de produs de uz casnic..."

O mamă aduce acuzații grave unei educatoare de la o grădiniță privată din Capitală! Femeia i-ar fi strâns de gât copilul!

Horoscop 14 Mai 2021: astazi se anunta schimbari pentru Berbec

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mii de militari, mobilizaţi la graniţa cu Fâşia Gaza. Planurile de luptă, dezvăluite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies