Bombă epidemiologică. Spitalul de la Suceava continuă să fie epicentrul infecției provocate de COVID-19

O bombă epidemiologică, spitalul de la Suceava continuă să fie epicentrul infecției provocate de COVID-19 unde pacienții s-au internat parcă să moară. Cel de-al șaptelea bolnav care s-a stins miercuri seară acolo era soțul unei asistente medicale, depistată și ea pozitiv. Oricând s-ar putea întâmpla astfel de tragedii dacă ne gândim că, în ultimele 24 de ore, alți zeci de medici au îngroșat rândurile bolnavilor.

VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!
VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!
Autor: R.B.

VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!
VIDEO| Bombă epidemiologică la Suceava. Să nu călcăm pe urmele Italiei!

Cu pungi de gunoi în picioare, prinse cu leucoplast, și un banal halat de vizitator, un medic se pregătește să consulte în Unitatea de Primiri Urgențe un potențial bolnav de COVID. Imaginea lipsurilor șochează acum când cea mai contagioasă boală a dat năvală în spitale.

Citeste si: Statul cu 385 de decese din cauza coronavirus

Pe post de scut, dar cu mâinile goale, salvatorii se îmbolnăvesc pe capete. O asistentă de la Spitalul Județean Suceava a luat- fără să știe- coronavirus și i-ar fi transmis soțului care s-a stins la 48 de ore după internare.

Boala evoluează la fel cum se răspândește, cu o viteză îngrozitoare, 34 de medici și 49 de asistenți și-au dat unii altora coronavirus. Prin actul medical, s-ar fi molipsit și pacienții internați aici. Șapte la număr au murit până în acest moment după o contaminare în masă care putea fi însă prevenită. În urma celor două zile de anchetă, membrii Comisiei din București și Iași spun că proasta gestionare a situației a făcut ca Suceava să semene cu Lombardia- cea mai afectată regiune din Italia care numără, în prezent, aproape 4 500 de morți.

Citeste si: „Îi este frică să devină mamă”. Carmen Harra, dezvăluiri după ce Delia a aflat că va avea fetiță- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Informații oficiale: Spania a depăşit pragul de 4.000 de decese din cauza coronavirusului

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului este în plin proces de decontaminare. Cadrele medicale- nu doar cele de-aici- cer să aibă prioritate la testare tocmai ca să aibă cine să îi trateze pe bolnavii din spitale.

În locul lor, fac de gardă și rezidenții.

Între timp, zeci de alte cadre medicale de la mai multe spitale din București așteaptă să fie testati în izolare după ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Pentru 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar ai Spitalulului Militar din Focșani, rezultatul a indicat pozitiv. Situația cea mai gravă rămâne, însă, la Suceava.

Citeste si: Guvernul, dezbatere privind amânarea ratelor cu până la 9 luni. Florin Cîţu: "Suntem pregătiți"

Există însă și situații în care cadrele medicale nu iau boala, chiar dacă stau în preajma unui pacient infectat, cum s-a întâmplat la Unitatea de Primiri Urgențe din Cluj. Cei 8 medici și asistentele au purtat însă mască cu grad înalt de protecție și mănuși.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox 3 iulie 2022. Cruce cu roșu. Ce e bine să faci azi

UE vrea să dea interzis la vânzarea de mașini pe benzină și motorină din 2035. Titi Aur, fost pilot de raliu: „Va fi această goană după produs și vândut mașini electrice” |...

Cod Rutier 2022. Cât a ajuns să fie punctul de amendă și cum poți rămâne fără permis

Compatibilitatea câștigătoare a zodiilor. Cu cine ai putea să construiești o relație cu adevărat frumoasă

ACORDUL pe care îl așteptau toți! Vladimir Putin A ACCEPTAT. Au bătut palma oficial

A murit Peter Imre! „Drum lin, fratele meu mai mare!”

A murit unul dintre cei mai mari torționari. Acuzat de răpiri, tortură şi crime, a spus fără regrete „Aş ucide din nou”

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies