Breaking news! Masca devine obligatorie pe litoralul românesc. Ce restricții se mai impun de la 1 august?

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Constanta a decis ca masca de protectie sa devina obligatorie in spatiile deschise in toate statiunile de pe litoralul romanesc al Marii Negre, in intervalul 18.00 - 24.00.

Breaking news! Masca devine obligatorie pe litoralul românesc. Ce restricții se mai impun de la 1 august?
masca
Autor: Amalia Florea

In articol:

Breaking news! Masca devine obligatorie pe litoralul românesc. Ce restricții se mai impun de la 1 august?
masca

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a anunţat joi că de la 1 august, turiştii şi localnicii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18- 24. De asemenea, masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

Breaking news! Masca devine obligatorie pe litoralul românesc. Ce restricții se mai impun de la 1 august?

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a discutat programul teraselor, prefectul afirmând că această măsură se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care prezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologix, iar la nivelul judeţului Constanţa astăzi sunt 27 de cazuri de îmbolnăvire, în scădere faţă de ziua precedentă.

George Niculescu a declarat joi, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că în cadrul şedinţei au fost luate mai multe decizii, una dintre acestea vizând purtarea măştii în staţiuni, după ora 18. 

“Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa în toate staţiunile turistice de interes naţional, şi vorbim de zonele tradiţionale unde se creează aglomerări în staţiuni precum Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18-24.

Breaking news! Masca devine obligatorie pe litoralul românesc. Ce restricții se mai impun de la 1 august?
masca

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarat prefectul Constanţei. El a precizat că această măsură intră în vigoare de la 1 august. 

Citeste si: Maria Loga, despre Petrică Mâțu Stoian și Niculina Stoican. „O spun răspicat…”- bzi.ro

Citeste si: Guvernul vrea și dă legi, la terasele din Herăstrău se face mișto de Ludovic Orban și Raed Arafat! Imagini cu ”distanțarea socială” din București

Citeste si: Klaus Iohannis, un nou atac la adresa PSD: „Au căutat soluții pentru ei, nu pentru români!”

Citeste si: DOCUMENT! Guvernul a emis noi obligații pentru cetățeni și pentru proprietarii de terase! De când vor intra în vigoare noile reguli

“Obligativitatea purtării măştii se introduce cu data de 1 august. Până la 1 august, atât noi la nivelul Instituţiei Prefectului şi cu ajutorul mass-media vom transmite acest mesaj către turişti, către constănţeni în aşa fel încât această măsură să nu îi ia prin surprindere”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

El a precizat că o altă măsură luată în şedinţa CJSU se referă la obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise unde se formează aglomerări. 

“Se introduce obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, în care se formează aglomerări, în spaţii deschise în care între persoane nu se poate respecta distanţa de doi metri. Vorbim despre pieţe, oboare, târguri, curţile exterioare locaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, sunt mai multe introduse, toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet de Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a mai afirmat prefectul Constanţei. 

De asemenea, membrii CJSU au mai votat completarea spaţiilor de internare pentru pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 cu 36 de locuri la Spitalul Municipal Mangalia şi suplimentarea spaţiilor de carantină. 

“La punctul 2, completarea spaţiilor de internare a pacienţilor Covid prin suplimentarea planului alb întocmit de DSP cu 36 de locuri la Spitalul din Mangalia. Din cauza numărului mare de infectări suntem nevoiţi să alocăm un număr suplimentar de 36 de paturi şi în această unitate medicală care devine şi ea, prin introducerea în planul alb, unitate medicală suport Covid. Iar la punctul 3 am avut tot în unanimitate aprobat suplimentarea listelor spaţiilor de carantinare din judeţul Constanţa aşa cum avem prevederi legale în sensul acesta, vorbim despre spaţiile care se află în subordinea Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret din judeţul Constanţa”, a mai declarat prefectul Constanţei. 

El a fost întrebat şi ce se va întâmpla cu programul teraselor şi cluburilor de pe litoral. 

“Programul teraselor şi cluburilor este menţionat în hotărârea de Guvern care a fost dată publicităţii ieri. Acest program, scrie în hotărârea de guvern foarte clar, este stabilit prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă numărul 37 publicată cu o zi înainte şi se aplică în unităţile administrativ-teritoriale care reprezintă un număr mare de infectări în această perioadă şi un risc mare de transmitere din punct de vedere epidemiologic. La nivelul judeţului Constanţa astăzi avem 27 de cazuri de îmbolnăviri, în scădere faţă de numărul de ieri, iar acest aspect nu a fost dezbătut în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.Dacă se va aplica, aşteptăm aceste reguli venite din partea Guvernului prin HG, după publicarea lor în Monitorul Oficial”, a mai spus prefectul Constanţei.

De la începutul pandemiei în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 900 de persoane cu Covid-19.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O zi cu 3 evenimente importante pentru Elena Gheorghe! Ce se întâmplă în viața vedetei

Oana Radu și iubitul ei au stabilit data nunții! Ce locație au ales cei doi îndrăgostiți

Revoltător! Măcelarii fratelui sportivei Alina Pană de la Exatlon, în continuare liberi! Informații de ultimă oră despre sângeroasa confruntare din Chiajna

Horoscop Zilnic Luni 29 Noiembrie 2021: Fecioarele vor avea un succes aparte pe planul financiar, Leii s-ar putea să fie în preajma unor persoane toxice, de care trebuie să se...

Șoc în România! Decizia luată de KLAUS IOHANNIS! Este absolut revoltător. Președintele a semnat

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Doliu în BOR. A murit la doar 22 de ani. Durerea, prea mare pentru a fi exprimată în cuvinte

Situație disperată pentru campionii României la rugby! „Nu știm când vom ajunge acasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies