DOCUMENT! Guvernul a emis noi obligații pentru cetățeni și pentru proprietarii de terase! De când vor intra în vigoare noile reguli

Noi restricții în contextul pandemiei de coronavirus vor intra în vigoare de la 1 august. Acestea au fost prezentate ieri.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea


In articol:

Miercuri seara, 29 iulie, a avut loc o ședință de Guvern în care s-au emis noi obligații pentru cetățeni. Măsurile se referă în special la purtarea măștii în spații publice deschise aglomerate, măsuri care vor fi decise de autoritățile locale.

Citeste si: Andreea Marin a refuzat să-și dea jos masca în timpul unui interviu în studio! Vedeta a cerut ”măsuri ferme de interdicție” pentru stoparea noului coronavirus

În schimb, oficialii Guvernului au renunțat la restricțiile suplimentare care au fost formulate inițial pentru mersul la plajă.

Principalele acte normative aprobate în ședința de Guvern

Art. 12 – (1) În aplicarea art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 est precizat faptul că purtarea măștii în mod corespunzător (să acoper nasul și gura), este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca se va purta în spațiile pulice deschise cu ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Ultimă oră! Al cincilea județ din România în care masca va fi obligatorie. Măsura intră în vigoare de la 1 august

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise trebuie să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării corecte a măștii de protecție.

Citeste si: Pandemia a depășit un nou prag: peste 17 milioane de îmbolnăviri la nivel global

De asemenea, administratorii de terase au obligația de a lua măsuri pentru a limita răspândirea virusului. Aceștia trebuie să limiteze numărul clienților și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți.

Proprietarii care au săli jocuri de noroc, au obligația de a respecta orarul de lucru cu publicul și restricțiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. 

Măsurile prevăzute la articolul 1 intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Citește și:

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Cutremur violent în Grecia! Țara, lovită de seism în timpul celui mai puternic ciclon mediteranian din istorie

Ce avere are primarul care și-a filmat fiica dezbrăcată? Traian Ogâgău are terenuri de 50.000 mp la Sângeorz-Băi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies