WowNews logo WOWnews
Stories
novalue
Buna de te lingi pe degete! Incearca si tu reteta de cheesecake cu portocale

Stiri

Buna de te lingi pe degete! Incearca si tu reteta de cheesecake cu portocale

Daca vrei sa-i rasfeti pe cei dragi cu o prajitura buna, trebuie sa incerci aceasta reteta de cheesecake cu portocale. Ii vei cuceri!

novalue

Ingrediente:

Citeste si: Iancu Sterp și nașa lui au plecat în Turcia. Ce a făcut nașul când a auzit că au fugit în lume: “Eu am crezut că știi de glumă.” - kfetele.ro

– 90 g unt dietetic, topit
– 125 g biscuiţi digestivi, sfărâmaţi
– 100 g biscuiţi de ovăz, zdrobiţi
– 1 lingură miere
– 250 g brânza ricotta sau urdă proaspătă
– 3 ouă, bătute
– 8 linguri fructoză
– Coaja rasă de la 3 portocale + 6 linguri jus
– 3 linguri amidon – maïzena
– 200 g iaurt integral
– 400 g brânza de vaci dietetică
– Zeama de la 1 lămâie
– 3 linguri zahăr

Mod de preparare

1. 1. Se încinge cuptorul la semnul 3/1700 C. Pe grătarul de jos al cuptorului, se aşează un vas rezistent la flacără – de tip Yena – plin cu apă fierbinte. Se unge cu unt topit o formă rotundă de 20 cm. Se combină untul rămas cu biscuiţii şi mierea. Se aşează compoziţia, presându-se, într-un strat egal, cu ajutorul unei spatule. Se introduce în congelator, timp de 20 min.
2. 2. Se combină, în mixer, urda şi ouăle, apoi, se adaugă fructoza, coaja de portocală, amidonul, iaurtul şi brânza de vaci. Se toarnă în formă şi se pune la cuptor, la nivelul din mijloc, timp de 50 min, până când se întăreşte. Se opreşte cuptorul, se întredeschide uşa, lăsând preparatul să se răcorească, timp de 30 min. Apoi, se lasă la temperatura camerei, înainte de a fi dat la rece, minimum 3 ore.
3. 3. Pentru glazura de deasupra, se fierbe coaja de portocală, rămasă, cu zeama de lămâie şi portocală, la care se adaugă zahărul, până în momentul, în care, siropul se leagă, conform goodfood.ro.

Pofta buna!