Calendar ortodox luni, 5 iulie 2021. Este cruce neagră în calendar. Sărbătoarea sfântului cu puteri tămăduitoare

Calendar ortodox luni, 5 iulie 2021. În calendarul ortodox este sărbătorit Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul și este sărbătoare cu cruce neagră.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox luni, 5 iulie 2021. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul, cunoscut pentru puterile sale tămăduitoare.

Calendar ortodox luni, 5 iulie 2021

Sărbătoarea sfântului cu puteri tămăduitoare
Sfântul sărbătorit pe 5 iulie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Ilie, printre cele mai importante sărbători ale lunii

Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul s-a născut în orașul Trapezunt în jurul anului 925. El a rămas orfan de mic și a fost adoptat de două familii din oraș, care s-au ocupat de educația sa și l-au trimis să studieze la o școală renumită din Constantinopol, unde ulterior a devenit profesor.

El a fost într-o misiune la muntele Athos și cu acest prilej l-a cunoscut pe Mihail Maleinos, starețul Mănăstirii Chimina. Întors în Constantinopol și dezamăgit de viața ușoară, el a decis să renunțe la cariera de profesor și a devenit monah la Mănăstirea Chimina, unde a luat numele de Atanasie. Ulterior s-a mutat pe Muntele Athos unde a devenit ucenicul unui pustnic bătrân.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Citeste si: Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Pe Muntele Athos a devenit renumit și a început să fie vizitat de tot mai mulți credincioși. Tocmai din acest motiv, el a decis să se mute într-un loc mai greu accesibil și a trăit în izolare.

Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul a murit în 1003 în urma unui accident.

Se afla în inspecție la o berică aflată în construcție, a urcat pe acoperiș, împreună cu alți șase monahi, iar cupola s-a prăbușit peste ei. Ceilalți călugări au murit pe loc, însă Sfântul Atanasie a rămas în viață, urletele sale fiind auzite de sub dărâmături. După ce s-a reușit îndepărtarea dărâmăturilor, Sfântul Atanasie nu a mai fost găsit în viața.

Rugăciunea care se rostește în zilele de luni

Este cruce neagră în calendar
Calendar ortodox luni, 5 iulie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă. Cum să te rogi dacă îţi cauţi un serviciu

"Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilinţă recunosc şi mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeieşti. Deci, astăzi, că este luni şi începutul săptămânii, mă rog cu umilinţă îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie şi fără de voie, şi-mi ajută să pun început bun şi să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire! O, Doamne, astăzi Îîţi dau sufletul şi trupul meu şi voinţa mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepseşte-mă, Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viaţă. Şi iartă pe cei vii şi pe cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, şi pe toți ne învredniceşte de mărirea Ta în Rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinţii Tăi Îngeri, către care zic: O, cereştilor ajutători şi păzitori ai oamenilor, vouă mă închin şi vă mulţumesc pentru ajutorul şi conducerea ce ne-o daţi în toate zilele nouă, nevrednicilor şi păcătoşilor. Scutiţi-mă de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, ca să nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciţi-mă să vă văd la moartea mea, stând în jurul meu şi să duceţi sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Feţei lui Dumnezeu, iar vouă să vă mulţumesc acolo, pentru purtarea de grijă ce aţi avut pentru mine şi binele vostru să-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin."

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Rugăciune pentru găsirea unui loc de muncă. Cum să te rogi dacă ai nevoie de ajutor divin

Rugăciune pentru iertarea păcatelor celor adormiți. Cum să te rogi pentru cei plecați dintre noi

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Klaus Iohannis este în pericol! Dragnea aruncă bomba! "Îi va face rău"

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Liviu Dragnea este DEVASTAT. A ajuns să primească ”alocație” din partea Irinucăi. Fostul LIDER PSD; la sapă de lemn

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies