Calendar ortodox marți, 13 iulie 2021. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil este o mare sărbătoare pentru creștini

Calendar ortodox marți, 13 iulie 2021. Biserica Ortodoxă ține Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox marți, 13 iulie 2021. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil este o mare sărbătoare pentru creștini pe 13 iulie și a luat naștere în secolul al IX-lea.

Calendar ortodox marți, 13 iulie 2021. Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil

Soborul Sfântului Arhanghel Gavriil este o mare sărbătoare pentru creștini
Calendar ortodox marți, 13 iulie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfântul Gavriil este considerat în cărțile bisericești, dar și de către creștini, sfântul care aduce pacea și înțelegerea și îi ajută pe cei care se roagă și nu pot avea copii.

Citeste si: Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Ilie, una din cele mai mari sărbători ale lunii

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Spre deosebire de sfinții obișnuiți, arhanghelii și îngerii nu au viață pământească. Astfel, Mihail și Gavriil călăuzesc sufletele în drum spre Rai. În fiecare biserică, pe ușile altarelor, sunt reprezentate în icoane chipurile celor doi, Mihail pe ușa dinspre nord, iar Gavriil pe cea dinspre sud. În trecut, Arhanghelii erau considerați păzitori ai oamenilor, de la naștere până la moarte, care se roagă pentru sănătatea lor și asistă până și la Judecata de Apoi.

Citeste si: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2021? Postul Sfintei Mării durează două săptămâni

Rugăciune către Sfântul Arhanghel Gavriil

Calendar ortodox marți
Rugăciune către Sfântul Arhanghel Gavriil[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Starea vremii 12 iulie 2021. Alertă meteo: România împărțită între furtuni puternice și caniculă sufocantă

O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârşit lucrătorule, care cu numele şi cu fapta mărturiseşti puterea Celui-Preaînalt, către puţinătatea omenească apleacă-te cu îngăduinţă, şi veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, şi călăuzeşte-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu

mulţimea harurilor anume încredinţate ţie, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui şi ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face. Tu pe oameni cercetându-i din neam în neam, cu bunele şi cu relele noastre ne ştii; de aceea te rugăm să fii răbdător cu nedesăvârşirile noastre, sprijinindu-ne ca de rele să ne lepădăm, iar întru cele bune să sporim, căci de îndreptarea omului scris este că şi îngerii se bucură.
Deci pricină de bucurie înlesneşte-ne să fim Puterilor cereşti celor fără de trup, peste care Dumnezeu fruntaş te-a rânduit, Voievod între Voievozii cei de sus. Fii bucuria noastră şi învredniceşte-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovniceşte să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuţimea aripilor tale şi de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputinţele cele trupeşti şi îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oştirile cereşti şi cu cetele drepţilor, spre împărăţia luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul şi cu tot cugetul nostru să aducem mulţămită, laudă şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să știm despre testele de anticorpi COVID-19. "Nu există niciun motiv pentru care persoanele vaccinate ar trebui să-și monitorizeze titrul de anticorpi"

Alexandra Diaconescu, momente cumplite la scurt timp după ce a născut. A intrat în depresie: ”Nu puteam s-o accept în viața mea”

Selfie mortal. Mai mult de 11 persoane au fost lovite de fulger, în timp ce se pozau în vârful unui turn din India

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Klaus Iohannis dă ordinul. E obligatoriu în toată România! Decizie BOMBĂ luată de președinte

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies