Calendar ortodox, vineri 16 iulie 2021. Creștinii sărbătoresc sfântul ucis în mănăstirea sa prin tăierea capului. Povestea de viață a Sfântului Mucenic Antinoghen

Calendar ortodox, vineri 16 iulie 2021. În calendarul ortodox, vineri, sunt sărbătoriți mai mulți sfinți importanți.

Viața Sfântului Mucenic Antinoghen
Rugăciune pentru iertarea păcatelor[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Ioana Stan

In articol:

Calendar ortodox, vineri 16 iulie 2021. Biserica Ortodoxă sărbătorește vineri mai mulți sfinți: Sfântul Mucenic Avudin; Sfântul Mucenic Faust; Sfântul Sfințit Mucenic Atinoghen cu cei 10 ucenici ai săi; Sfânta Muceniță Iulia; Sfântul Antioh.

Calendar ortodox, vineri 16 iulie 2021. Viața Sfântului Mucenic Antinoghen

Creștinii sărbătoresc sfântul ucis în mănăstirea sa prin tăierea capului
Calendar ortodox, vineri 16 iulie 2021[Sursa foto: Captură YouTube]

Sfântul Mucenic Antinoghen a fost episcop al orașului Pidahtoea. El s-a retras și a trăit în rugăciune împreună cu 10 ucenici. Într-o zi, pe când Sfântul Atinoghen nu se afla în schit, ucenicii săi au fost prinşi din porunca guvernatorului Filomarh şi apoi ucişi.

Citeste si: Calendar Ortodox IULIE 2021. Sfântul Ilie, una din cele mai mari sărbători ale lunii

Atinoghen a plecat în căutarea lor și i-a găsit în temniţa dregătorului şi l-a mustrat pe acesta. Pentru gestul său, el a atras furia guvernatorului, care a poruncit să fie omorât.

I s-a respectat totuşi ultima dorinţă, aceea de a primi moartea în mănăstirea sa, prin tăierea capului.

Pe drumul spre mănăstire, o căprioară pe care Atinoghen o hrănea uneori cu mâna lui a fugit înspre el și văzându-l în chinuri, a început să plângă.

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Citeste si: Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului 2021? Postul Sfintei Mării durează două săptămâni

Atinoghen, preoții și ucenicii lui sau murit în 311.

Calendar ortodox, vineri 16 iulie 2021
Creștinii sărbătoresc sfântul ucis în mănăstirea sa prin tăierea capului[Sursa foto: Captură YouTube]

Rugăciune pentru iertarea păcatelor

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu, Păstorule şi Mielule, care ai ridicat păcatul lumii şi ai iertat datoria celor doi datornici şi femeii celei păcătoase i‑ai dăruit iertare păcatelor ei, cel ce ai dăruit vindecare slăbănogului împreună cu iertarea păcatelor lui, Însuţi, Stăpâne, uşurează, lasă, iartă păcatele, nelegiuirile, greşealele cele de voie şi cele fără de voie, cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă, cele cu călcare de poruncă şi cu neascultare, ce s‑au făcut de robii Tăi aceştia.

Citeste si: Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Şi câte, ca nişte oameni purtători de trup şi vieţuitori în lume, au alunecat de au greşit, cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu ştiinţă sau cu neştiinţă, în timpul nopţii şi în timpul zilei; sau sub blestem şi afurisenie de la arhiereu ori de la preot au căzut, sau înşişi pe sine s‑au blestemat, sau cu jurământ pe numele lui Dumnezeu s‑au jurat şi l‑au călcat; sau din mânia cea fără socoteală pe vreunul din creştini au afurisit sau au blestemat; sau nebuneşte au vorbit, sau au osândit, sau au clevetit, sau vorbe spurcate au vorbit,sau au pizmuit, sau au minţit, sau au ţinut minte răul; ori cu mânie s‑au pornit, ori s‑au mândrit, ori au viclenit sau camătă au luat, ori s‑au trândăvit, ori în deşert s‑au mărit, ori în iubire de argint au căzut, ori s‑au îmbătat şi au vărsat;

Sau la fermecătoare şi vrăjitoare şi la descântătoare şi la alţii asemenea acestora au alergat; sau peste măsură au mâncat, sau cu nesaţ au fost şi a doua oară au mâncat; sau desfrânare, sau preadesfrânare, sau sodomie, sau în alt chip oarecare au făcut păcatul desfrânării; ori au bătut, ori au vătămat, ori au lovit, ori pe cineva au scuipat, ori au răpit sau au furat.

Rugăciune puternică pentru iertarea păcatelor

Sau fără milă şi cu scumpete au îngreuiat pe cineva, sau pe săraci n‑au miluit şi nu le‑au făcut bine după puterea lor; sau în gând au hulit, sau de lucruri necuviincioase şi‑au adus aminte, sau au pârât, sau strâmbătate au făcut, sau pe fratele lor l‑au scârbit, sau l‑au urât, sau l‑au amărât; ori la rugăciune şi la cântare stând, mintea lor s‑a abătut la alte viclenii şi deşertăciuni lumeşti;

Pentru toate acestea şi altele asemenea acestora, ştiute şi neştiute, câte ca nişte oameni au greşit robii Tăi aceştia, fraţii noştri, Iubitorule de oameni Doamne, miluieşte‑i şi le iartă lor toate. Aşa, Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, ascultă‑ne pe noi care ne rugăm bunătăţii Tale pentru robii Tăi aceştia, fraţii noştri. Și iartă, ca unul Care nu ţii minte răul, toate greşealele şi fărădelegile. Pe care ca nişte oameni le‑au făcut sau le‑au gândit. Că ei singuri nevrednicii şi păcătoşii mărturisesc înaintea împărăţiei Tale. Că acestea şi mai mari decât acestea au făcut.

Citeste si: Rugăciunea copiilor pentru părinți. Este important să ne rugăm pentru cei care ne-au dat viaţă

Ci pentru mila Ta, ascultă rugăciunea pentru iertarea păcatelor mele. Și‑i izbăveşte pe dânşii de chinul cel veşnic; fă‑i moştenitori veşnicelor Tale bunătăţi, împreună cu toţi care din veac au bineplăcut Ţie, şi‑i învredniceşte pe dânşii fără osândă a se împărtăşi cu înfricoşătoarele şi nemuritoarele Tale Taine, pentru că Tu ai zis, Stăpâne: câte veţi lega pe pământ vor fi legate şi în ceruri, şi câte veţi dezlega pe pământ vor fi dezlegate şi în ceruri.

Că Tu singur eşti fără de păcat şi ai putere a ierta păcatele şi Ţie se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi bunului şi de‑viaţă făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. AMIN.”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un elicopter militar a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle. Traficul a fost blocat, iar echipajele de poliție au intervenit imediat

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune. ANM anunță temperaturi ridicate

Accesul în restaurante, doar cu certificatul verde COVID-19? Dan Barna a vorbit despre asta

In aceasta noapte, 4 zodii au scapat de probleme

Vine sfârşitul lumii! Prăpăd în cea mai rece regiune a Planetei. Imaginile sunt apocalitice

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies