Când ar putea fi introdus buletinul cu CIP în România. Trebuie să știe toți românii!

Veste bombă dată de Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării! Când se va introduce buletinul cu CIP în România!

Când ar putea fi introdus buletinul cu CIP în România
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Ciprian Teleman a făcut anunțul bombă, cu privire la buletinul electronic cu cip, care va fi disponibil probabil în august. Noua carte de identitate poate să ofere și disponibilitatea semnăturii electronice. 

Citeste si: Incredibil cum i s-a schimbat viața unei femei care a găsit o piatră pe plajă! A rămas șocată când a aflat despre ce este vorba

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a explicat că, din luna august, românii pot beneficia de această nouă carte de identitate.  “Aceşti paşi legislativi, cum ar fi adoptarea regulamentului privind identificarea la distanţă, sunt în curs de a fi legiferaţi în Parlament, aşa că putem fi optimişti că în luna august vom putea beneficia de această nouă carte de identitate, care să aibă dublu rol, atât identificarea digitală, cât şi posibilitatea de a semna electronic cu ajutorul ei”, a declarat ministrul, în cadrul unei dezbateri privind strategiile guvernamentale de digitalizare, notează Agerpres.

Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro

Când ar putea fi introdus buletinul cu CIP în România
Când ar putea fi introdus buletinul cu CIP în România

Ministrul spune că e nevoie de transparență

Ciprian Teleman spune că este nevoie de transparenţă în acest domeniu. “Statul n-ar trebui să naţionalizeze digitalizarea. Aici ar trebui să fie o relaţie sănătoasă între mediul privat şi stat, dar nu oricum.

Statul trebuie să îşi facă partea lui, adică să asigure condiţii de concurenţă corectă în digitalizare, pentru a nu mai fi suspiciuni, poveşti, cum au fost în ultimii 20 de ani”, a mai spus Teleman. De asemenea, Ministrul a explicat că este nevoie de transparentizare a modului în care se fac achiziţiile publice.

Citeste si: Mai mulți polițiști sunt acuzați de răpire și tortură. Declarații terifiante: ”Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap”

De multe ori, costurile indirecte au fost omise şi asta a dus la incapacitatea, inutilitatea unor soluţii”, a mai spus el. De precizat este faptul că odată cu introducerea cărții electronice de identitate, poți utiliza semnătura electronică și te poți autentifica la diverse instituții ale statului. Dacă ai buletin cu cip poți avea acces la servicii electronice bancare, fiscale, în relația cu ANAF.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

De maine se schimba buletinele! Toti Romanii sunt afectati de vestea asta! Vezi cum vor arata si ce trebuie sa faci!

Veste importanta pentru toti romanii! Se schimba buletinele - Cum vor arata!

Tot ce voiai sa stii despre cartile electronice de identitate si cipul inclus!

Mirela Vaida nu a depășit momentul atacului. Aceasta se teme pentru viața ei

Doliu uriaș în lumea artistică! Un talent de excepție s-a stins din viață la doar 35 de ani

Mirela Vaida rupe tăcerea despre Radu Ștefan Bănică: „Nu, nu este fiul lui Ștefan Bănică. Duce povara asta…”

Gafă imensă la vârful USR PLUS! Ce vor spune alegătorii lor acum? E despre PSD

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies