Carantina și izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii. Autoritățile nu îi mai pot opri pe români. Anunțul făcut de Raed Arafat

Cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Carantina și izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii. Autoritățile nu îi mai pot opri pe români. Anunțul făcut de Raed Arafat
arafat


In articol:

Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Un alt efect al deciziei Curții Constituționale este că primii pacienți cu Covid-19 s-au externat la cerere din spital.

Carantina și izolarea la domiciliu nu mai sunt obligatorii. Autoritățile nu îi mai pot opri pe români. Anunțul făcut de Raed Arafat

În acest moment, în România sunt 59.000 de cetățeni în izolare la domiciliu, peste 700 în carantină și aproape 6.000 internați în spital. Autoritățile nu mai au nicio posibilitate de a-i opri, după publicarea motivării deciziei Curții Constituționale.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Bilanț alarmant al cazurilor de coronavirus în România

Citeste si: Harry și Meghan, în casa miliardarului rus care a vrut să-și taie soția de față cu toată lumea - evz.ro

Citeste si: Veste proastă pentru români. Au fost suspendate din nou. Anunțul a venit în urmă cu puțin timp

Citeste si: Bilanț coronavirus România azi! Autoritățile au raportat alte 388 de cazuri cu infectare și 17 morți

Premierul Ludovic Orban anunță un nou proiect de lege care va fi adoptat în ședință de guvern la începutul săptămânii viitoare, iar până atunci face apel la populație să respecte recomandările pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Autoritățile au anunțat în informare că suspendă temporar măsura izolării la domiciliu sau a carantinei instituționalizate, în conformitate cu hotărârea CCR. Decizia a fost luată după publicarea în Monitorul Oficial a motivației Curții, scrie Digi24.

Românii părăsesc centrele de carantină

Primul pacient cu Covid-19 care a „profitat” de decizia CCR este un tânăr de 24 de ani internat la Spitalul Marius Nasta din București, care are și alte comorbidități. El a cerut să fie externat și trimis acasă, unde va fi îngrijit de familie.

„A plecat după ce a semnat un formular de consimțământ, că va respecta autozilarea și că are acasă condiții să se izoleze”, a afirmat managerul de la Marius Nasta, completând că tânărul a plecat acasă cu familia.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate