Care este numărul real de îmbolnăviri din România? Medicul Virgil Musta lămurește situația DECLARAȚII EXCLUSIVE

Medicul Virgil Musta vorbește, pe șleau, despre epidemia de coronavirus din România și, mai mult decât atât, explică, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, că situația în care ne aflăm este cu totul și cu totul alta decât s-ar crede la prima vedere.

Distribuie pe:

Autor: Radu C. Munteanu


In articol:

Mai exact, ne-a explicat medicul de la Timișoara care a făcut minuni în lupta împotriva coronavirusului, cifrele oficiale sunt una, iar altceva este atunci când vorbim de numărul real de oameni care au făcut coronavirus.

Citeste si: Medicul care face minuni la Timișoara împotriva COVID-19, Virgil Musta, despre coronavirus: ”Este război de redobândire a unor teritorii”

Citeste si: Virgil Musta, tranșant cu medicii care dezertează în războiul contra COVID-19! Ce spune doctorul care îi vindecă pe oameni de coronavirus! ”E o adevărată tragedie! Au intrat în panică”

Citeste si: Interviu marca STIRILEKANAD.ro cu medicul care îi vindecă la Timișoara pe romanii bolnavi de coronavirus! Ce spune despre cei care nu stau acasă! Virgil Musta: ”Se autocondamnă la moarte”

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Astfel, așa cum se întâmplă în mai toate epidemiile, cifra celor care, la un moment dat, au făcut o formă mai ușoară, chiar asimptomatică, a bolii este destul de mare și poate fi estimată cu exactitate doar după ce s-ar face un studiu amănunțit, lucru care, acum, în România, este destul de difici, de realizat. Mai mult, ne-a spus medicul Virgil Musta, cu siguranță sunt oameni care au făcut coronavirus și nu au fost diagnosticați. ”Da, sigur (că sunt mult mai multe cazuri, n. red.). Asta este peste tot. Nu avem capacitatea de a testa pe toată lumea. Aceste situații sunt, de fapt, studii epidemiologice care, cineva, dacă vrea, le poate face ca să vadă gradul de imunizare al populației. Aceste date au un important rol în politica de sănătate publică pe care țara trebuie să o ia în următoarea perioadă. E una să știm că 70% din populație este deja imunizată și atunci pytem foarte ușor reunuța la toate aceste măsuri stricte și, eventual, găsim doar programe pentru cei care nu sunt imunizați... Și e altceva când aflăm că doar 10% din populație este imunizată. Sunt convins că și la noi, sunt convins că o serie de persoane au făcut forme – chiar și simptomatice, dar cu o patologie minoră – dar care nu au necesitat terapie, care au discutat cu medicul de familie, care i-a îndrumat să rămână acasă, în izolare, ca să se vadă cum evoluează. Și au evoluat bine. E foarte probabil ca aceștia să fi făcut boala. De fapt, statistic, 80% fac boala și evoluează în forme ușoare și medii, doar 20 % evoluează în forme severe dintre care 4-5% decedează fiind forme severe”, explică medicul Virfgil Musta.

 

Medicul Virgil Musta, sfaturi simple contra coronavirus!

Doctorul Virgil Musta spune că mâinile trebuie să se bucure de o atenție specială. ”O cale importantă de transmitere sunt mâinile. Mâinile murdare, contaminate. Noi, când tușim, când eliminăm acest virus, el se depune pe suprafețe. Punem mâna și, automat, ne-am contaminat. Putem să ne contaminăm de pe sol, de pe masă, de pe obiecte... Această transmitere se face prin mâna noastră, mână pe care o ducem la gură, la nas, la ochi. Trebuie să desfacem acest lanț și acel obicei pe care îl avem să ducem mâna la nas trebuie să îl controlăm. Și nu e simplu...

Când mergem acasă, pentru că s-ar putea să ne contaminăm tălpile de la virusul de pe sol, primul lucru e să ne descălțăm. Avem acel preș cu clor, ne ștergem  bine talpa de la pantofi, ne descălțăm și fără să atingem nimic în casă mergem și se spălăm pe mâini.

După ce ne-am spălat pe mâini, practic am igienizat mâna, ne scoatem hainele, într-un loc anume, pe care îl considerăm posibil  loccontaminat și unde le lăsam 24 de ore, la aerisit. Dacă avem posibilitatea să punem o lampă de ultraviolete, dacă avem posibilitatea să le spălăm, le spălăm. Mergem din nou să ne spălăm pe mâini, după care ne îmbrăcăm cu hainele de casă. NU trebuie să umblăm cu aceleași haine în casă ca și afară, să nu umblăm cu aceeași pantofi în casă ca și afară. Și să ne spălăm cât mai des pe mâini... Toală lumea este speriată că nu există dezinfectanți! Da, dezinfectantul ajută, dar apa și săpunul sunt cele mai bune și îl are oricine. Și, foarte important, dacă nu punem mâna la gură, la nas sau la ochi, nu ne contaminăm. Aceste gesturi trebuie să învățăm să le controlăm și atunci avem o șansă”, ne-a mai spus, în exclusivitate, Virgil Musta.

 

Galerie foto 
Citește și:

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Am aflat cine este polițistul care a isterizat sute de românce! ”Cine e băiatul? Percheziție corporală face”? Ultima postare a Poliției Române a stârnit imaginația doamnelor!...

Brașovul, primul oraș din România cu transport public electric în totalitate. Anunțul făcut de ministrul Mediului, Costel Alexe

Avocata familiei Melencu face dezvăluiri importante în cazul Caracal: „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies