WowNews logo WOWnews
Stories
Cartofi prăjiți

Cartofi prăjiți cu sare

Diverse

Care sunt cei mai buni cartofi pentru prăjit: albi sau roșii? Așa te asiguri că vor ieși perfecți

Cum să prepari cei mai buni cartofi prăjiți? Vezi ce cartofi sunt perfecți pentru acest preparat!

Care sunt cartofii care se folosesc la prăjit? Multe gospodine încurcă pe cei albi cu cei roșii când vine vorba de a prepara cartofi prăjiți.

Care sunt cei mai buni cartofi pentru prăjit

Cartofii pentru prăjit trebuie să fie crocanți, în timp ce cei pentru copt ar trebui să fie mai dulci și cremoși. Există diverse tipuri de cartofi disponibili pe piață, inclusiv albi, galbeni sau roșii, fiecare având caracteristici unice precum coaja subțire sau groasă, gust și textură variate.

Citeste si: Cum se vor acorda bursele elevilor în noul an școlar. Cine sunt elevii care rămân fără burse- kanald.ro

Pentru prăjit în tigaie sau la friteuză, se recomandă utilizarea unor soiuri de cartofi cu pulpă mai densă și coajă mai groasă. Aceste soiuri, mai puțin apoase, se prăjesc rapid, obținând o crustă crocantă la exterior și rămân moi la interior.

Cartofii roșii cu coajă groasă sunt ideali pentru prăjit în tigaie sau într-un ceaun, deoarece păstrează crocantă la exterior. În schimb, dacă dorești cartofi prăjiți mai moi în interior, poți opta pentru cartofi albi cu coajă groasă, tăiați felii mai groase pentru a obține rezultatul dorit.

Citește și: Pericolul din farfurie! Medicii trag un semnal de alarmă în legătură cu ingredientul cancerigen folosit în produsele pe care oamenii le consumă în postul Paștelui: „Încă există pe piață”

Cartofi

Cartofi albi și roșii

[Sursa foto: PixaBay]

Diferența dintre cartofii albi și cartofii roșii

Cartofii roșii și cei albi prezintă diferențe semnificative în ceea ce privește aspectul, textura, conținutul de amidon și utilizările culinare. Cartofii roșii sunt caracterizați de coaja subțire, roșie și formă rotundă, în timp ce cartofii albi au o coajă maro și o formă alungită. De asemenea, cartofii roșii sunt de dimensiuni medii, în timp ce cartofii albi variază de la mici la mari.

Citește și: Rețete și sfaturi pentru alimentația celui mic. Când începem diversificarea

În ceea ce privește textura și gustul, cartofii roșii au o textură ceroasă și cremoasă, fiind mai puțin amidonați și mai dulci în comparație cu cartofii albi, care au o textură mai ușoară și pufoasă, fiind mai bogați în amidon.

În funcție de conținutul nutrițional, cartofii roșii au un conținut mai scăzut de amidon și zahăr, având un indice glicemic mai mic (89) și conținând mai puține calorii (149 de calorii per porție), în timp ce cartofii albi au un conținut mai mare de amidon și zahăr, cu un

indice glicemic mai mare (111) și mai multe calorii (168 de calorii per porție).

Surse: playtech.ro, unica.ro