Caseta ”pierdută” cu Ludovic Orban dezlănțuit la onomastica romilor Nestronom și Prințul! După ”multe pahare”, fostul premier a urcat pe mese, a pupat pirandele și s-a lăsat mânjit cu frișcă! VIDEO

Ludovic Orban apare în ipostaze halucinante, dansând în mijlocul unui grup de romi, într-o înregistrare realizată pe vremea când acesta era viceprimarul Capitalei.

Autor: Radu Constantin

In articol:

O înregistrare pierdută și regăsită după mai bine de 15 ani îl arată pe Ludovic Orban, la acea vreme viceprimar al Capitalei și șef PNL București, într-o ipostază nu tocmai convenabilă. Fostul premier al României facea senzație pe ringul de dans, în mijlocul unui grup de romi care își sărbătoreau onomastica. Martorii spun că Orban se afla sub influența alcoolului.

”Ia microfonul din mâna solistului de lăutari și cântă de se cutremură restaurantul”

Imaginile au fost realizate la restaurantul ”Moara Vlăsiei” din centrul Capitalei și au circulat prin mai multe redacții de ziar în urmă cu un deceniu și jumătate. Dan Diaconescu a făcut chiar un promo la OTV, însă a renunțat în ultimul moment să mai difuzeze filmarea. Totuși, varianta completă a acestui film, care ar avea în jur de 8-9 minute a apărut în Adevărul alături de mărturii de-a dreptul spumoase ale martorilor oculari, în anul 2006.

Imaginile nu mai sunt însă disponibile la respectiva adresă ci doar relatarea faptelor.

”Ora 21:00. În Restaurantul "Moara Mariei", aflat în centrul Capitalei, se desfăşoară mai multe petreceri. Nu însă în cadru privat, ci în saloanele restaurantului, de faţă cu ceilalţi clienţi ai localului. Una dintre petreceri este cea a unor familii de rromi, o alta a viceprimarului Ludovic Orban. Ludovic Orban se află la cea mai mare masă din local.

Politicianul este însoţit de câţiva oameni de afaceri, de un angajat al primăriei şi de două domnişoare. Orban şi prietenii lui sărbătoresc ceva. La fel ca şi rromii. Mesele celor două petreceri sunt una lângă alta. "Orban are în mână mai mulţi bani, cel puţin 50 de 500 de euro. Cântă şi bea. La început, Orban nu iese din spaţiul său, adică nu pleacă de la masa sa. Urmează însă multe pahare....",
povesteşte un martor ocular în exclusivitate pentru Adevărul. Uşor-uşor, liderul liberal se "încălzeşte". Cheamă orchestra la masă. După scurt timp ia microfonul din mâna solistului trupei de lăutari şi trece la acţiune. Cântă de se cutremură restaurantul. Lumea din restaurant îşi dă coate-coate. Viceprimarul nu şi-a epuizat însă surprizele pentru electorat. Showul abia de acum începe”,
scria Adevărul în 2006.

Ludovic Orban, primit cu urale: ”Primarul din țigănie”

Relatarea ziarului Adevărul conține însă și o informație care a fost trecută cu vederea la vremea respectivă. Romii de la masa alăturată sărbătoreau ziua onomastică a doi dintre ei, numiți în articol ”Nestronom și Prințul”. Coincidență sau nu, ”Estronom” (sau Istronom) și ”Prințul” sunt poreclele a doi frați, lideri marcanți ai clanului Duduianu, în prezent cercetați pentru șantaj în dosarul în care parte vătămată este și Florin Salam. Imaginile care au mai fost însă recuperate nu sunt însă concludente din acest punct de vedere, mai ales că au trecut peste 15 ani de la momentul în care a avut loc evenimentul!

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Ludovic Orban
Ludovic Orban a chefuit câteva ore la masa romilor

"Băieţii sunt însoţiţi de consoarte. Acestea au tradiţionalele fuste lungi, de florărese, şi multe bijuterii de aur. Liderul liberal se împrieteneşte rapid cu aceştia. Ciocnesc mai multe pahare, se îmbrăţişează şi trec la dans. Cei de la masa viceprimarului privesc stingheriţi show-ul lui Orban. De altfel, niciunul nu îl urmează. Politicianul este primit cu urale pe scena improvizată. "Primarul din ţigănie", repetă de la microfon solistul trupei de lăutari în timpul în care Orban se "prezintă" rromilor. Sărută mâini, se îmbrăţişează, se pupă, după care începe un dans cu accente orientale, mişcându-se lasciv sub privirile fericite ale asistenţei. Este ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă. Revine obsedantă titulatura cu care este gratulat: "Primarul din ţigănie". Primeşte dedicaţii tot cu acest "titlu". Nu este deloc deranjat, ci chiar fericit. Continuă să danseze, că doar petrecerea este în toi. Cumpără flori şi le face cadou ţigăncilor. Deja, Orban este number one al petrecerii lui Nestronom şi Prinţul”, mai scria Adevărul în 2006.

S-a răcorit cu apa din frapieră

Ludovic Orban
Ludovic Orban și-a etalat cunoștințele din coregrafie

Relatarea continuă într-o manieră la fel de spectaculoasă ca și până acum. Ludovic Orban obosește dar nu se predă: se dă cu apă rece dintr-o frapieră pe față și continuă petrecerea, spre stupoarea colegilor de la primărie.

”Toată lumea din restaurant priveşte şocată spre viceprimar. Obosit după dansul precedent, se odihneşte un pic la masă. Se dă pe faţă cu apă din frapieră. Îşi mai revine. Cheamă, din nou, lăutarii la masa sa. Ascultă, puţin timp, cu capul între mâini. Apoi, începe din nou recitalul. Pentru a fi cât mai vizibil pentru toţi mesenii din restaurant, se urcă pe masă. Cei cu care a venit la restaurant privesc, din nou, stingheri. Martorii povestesc că deja Orban a lăsat deoparte vinul roşu. A trecut la whishy şi vin alb. "Până dimineaţă se poate lăuda că a consumat o cantitate impresionantă de băutură. Dacă un om normal ar fi băut atâta şi mai ales atât de divers, deoarece în afară de bere a băut toate băuturile posibile, ar fi intrat în comă alcoolică", povesteşte unul dintre martori. Urmează un periplu pe la mai multe mese. Cântă şi se dă în spectacol. Reînnoadă dansul cu grupul de rromi. Aceştia îşi dau coate şi fac "mişto" de partenerul ad hoc de petrecere, după cum ne precizează martorii”, mai scrie Adevărul.

Romii l-au mânjit cu frișcă

Cheful, spun martorii, a durat până după miezul nopții și nu a lipsit nici scena tortului. Deși nu avea legătură cu petrecerea romilor, Orban a fost din nou în mijlocul acțiunii și chiar s-a lăsat mânjit cu frișcă de aceștia.

Ludovic Orban
Ludovic Orban s-a pupat cu soțiile romilor

”După tradiţie, este mânjit pe faţă cu frişcă. Nu este deloc deranjat. Nici măcar de glumele pe care noii săi comeseni le fac faţă de el. Continuă să danseze cu sticla în mână. Se îmbrăţişează cu rromii. Promit că "data viitoare" o vor face "şi mai lată". Ca nişte buni prieteni de pahar, se împleticesc. Orban face în continuare dedicaţii prietenilor săi. Un apropiat îi spune că ar fi bine să plece acasă”, mai scrie Adevărul.

Orban, despre înregistrare: ”Ce e imoral. N-am luat droguri”

Ludovi Orban nu a negat veridicitatea filmărilor însă a precizat că el nu s-a urcat pe masă ci pe scaun. Totuși, el a declarat că nu crede că a greșit cu nimic și a acuzat presa că a difuzat o casetă ”personală” (jurnaliștii au explicat că nu poate fi personală pentru că a fost filmată într-un loc public). ”Ce este imoral? N-am luat droguri. Ar trebui să nu mă mai duc la petreceri, să nu mă mai simt bine că zice presa că sunt imoral?”, s-a întrebat Ludovic Orban într-o declarație pentru Radio Guerilla.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Fenomenul „vaccinarea le chiuvetă” ia amploare! Cine sunt românii care au picat în propria plasă: "Autodenunțul e singura lor șansă"

Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Calendar Creștin Ortodox 27 octombrie 2021. Este Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale cărui moaște se află în Catedrala Patriarhală

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

Au bătut palma pe comoara României! Se vinde totul. O vom pierde definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

ALERTĂ! ESTE VORBA DESPRE PENSII. SCHIMBAREA RADICALĂ care îi vizează pe ROMÂNI

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies