Câștigă timp și performanță cu o motocoasă!

Motocoasa, urmașul mai util, mai ușor de folosit și mai eficient al bătrânei coase, este o unealtă importantă în utilizarea în grădină sau pe un câmp agricol, pentru tăierea ierbii, a buruienilor, a copacilor mici și a altor plante care nu pot fi tăiate cu mașina de tuns iarba.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Câștigă timp și performanță cu o motocoasă!
Câștigă timp și performanță cu o motocoasă!

Aceasta folosește în principal o lamă metalică care taie prin vegetație densă și trunchiuri de copaci. O motocoasă este utilă pentru fermieri  și este cunoscută pentru durabilitatea sa, motorul performant și fiabil, funcționarea lină, operarea ușoară, economisirea costurilor forței de muncă și mentenanța facilă. O motocoasă oferă mai multă putere și versatilitate decât o mașină de tăiat iarba, dar are și unele dezavantaje de luat în considerare.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei motocoase este să înveți tehnicile de tăiere necesare pentru a evita accidentarea sau deteriorarea acesteia. Lamele se rotesc în sens invers acelor de ceas, deci trebuie să te deplasezi de la dreapta la stânga, atunci când o folosești. Dispozitivul de tăiere este de la vârful lamei la 90 de grade la stânga. Dacă lovești o tulpină sau o ramură groasă cu orice altă parte a lamei, motocoasa te poate lovi înapoi. Trebuie să introduci lama în iarbă sau în vegetație încet.

Dacă folosești o mișcare de tocat în timpul folosirii unei motocoase, mașina poate fumega. De aici nu mai este decât un pas până la proasta funcționare, deoarece ramurile și alte materiale se pot prinde în jurul lamelor, determinând supraîncălzirea acestui aparat.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Un travestit a ţepuit bărbaţii pe bandă rulantă. „Am cunoscut-o pe Delia pe Facebook, ea m-a abordat…” - bzi.ro

O motocoasă dispune de diferite atașamente pentru lame, care îți vor permite o varietate de utilizări. În general, ele sunt mașini durabile și fiabile, atât timp cât primesc o întreținere adecvată. Cu toate acestea, durata de viață a lamei depinde de ceea ce tai și cât de des. De exemplu, dacă lucrezi frecvent în zonele stâncoase sau tai tulpini sau ramuri tari, este posibil să fie necesar să schimbi sau să ascuți lama în fiecare zi.

Înainte de fiecare utilizare, trebuie să verifici ascuțișul lamei, deoarece folosirea unei lame tocite scurtează durata de funcționare și poate reprezenta un pericol pentru siguranța ta.

O astfel de unealtă este suficient de puternică pentru a tăia un arbuști mai rezistenți. De asemenea, o motocoasă poate accesa zone greu accesibile, în care nu poți intra cu mașini mai mari. Cu toate acestea, cele mai multe motocoase sunt greu de folosit, iar dacă trebuie să cureți o suprafață mare, va dura cel mai probabil o eternitate.

Majoritatea motocoaselor au însă caracteristici anti-vibrații pentru a reduce oboseala mâinilor. Utilizarea unui ham ajută, de asemenea, la controlul mașinii și ușurează sarcina în timp ce lucrezi.

În ciuda ușurinței în utilizare pe care o promovează, o motocoasă se poate dovedi un instrument ce prezintă riscuri dacă nu sunt folosite măsurile de siguranță adecvate. Nu trebuie să folosești niciodată o motocoasă fără ham și nici nu trebuie să o folosești dacă nu este echipată cu un ghidon. Ghidonul este cel care te ajută să controlezi aparatul și, de asemenea, servește ca o barieră pentru a preveni rănirea în cazul în care mașina scapă de sub control. Poartă întotdeauna protecție pentru vedere atunci când folosești o motocoasă, deoarece lama îți poate arunca resturile în față. De asemenea, nu folosi niciodată motocoasa la mai puțin de 50 de metri de alte persoane.

Ai de ales dintr-o varietate de modele. Accesibile, mai scumpe, simple sau complexe, fiecare se adresează unui anumit tip de client. Dintre mărci,motocoasa Stihl este una dintre cele mai recunoscute  și este recomandată pentru multiple scenarii.

În funcţie de puterea motorului şi de unealta de tăiere, posibilităţile de utilizare merg de la simpla cosmetizare a marginilor de gazon până la rărirea tufişurilor noduroase. Stihl are o mulțime de modele de motocoasă, diferite din punct de vedere al puterii: motocoase ușoare, motocoase de putere medie, motocoase de putere mare etc.

Stihl este o companie germană, cu peste 80 de ani vechime, care s-a dedicat producției de unelte și ustensile care să facă viața mai ușoară clienților săi, de la motocoase la motofierăstraie și de la utilaje de curățat la utilaje pentru construcții.

 

Abonează-te pe

Citește și:

Școala online: Elev amenințat de profesoara de franceză: „Nu cred că ai atât de multă şcoală să îţi permiţi să tragi la răspundere un profesor.”

Nepăsare sau incompetență? O bolnavă de cancer în stare gravă, refuzată de un spital din Târgu-Jiu dintr-un motiv inimaginabil!

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Bianca Drăgușanu, reacție acidă la adresa Dariei Radionova: „Îmi este milă de ea și de această comedie penibilă”

TAXA care se majorează de OPT ori! Lovitură totală pentru sute de mii de români. Cine va lua decizia

Cum arată și ce studii are Georgiana, iubita lui Jador? Susține că a plecat la Survivor România ca să o uite pe ea

Lider din clanul Sadoveanu, asasinat. A fost împușcat în cap

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies