Cât costă să împodobești bradul anul acesta și să ai o masă bogată de Crăciun? | EXCLUSIV

WOWbiz a calculat și a descoperit cât costă să ai un Crăciun cu de toate anul acesta. Iată până la ce sume se ajunge.

Autor: Andrada Bratovianu

In articol:

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar WOWbiz a calculat cât trebuie să scoată românul din buzunar pentru a-și împodobi bradul și a umple masa cu bucate tradiționale.

Ei bine, vă anunțăm de pe acum că urmează detalii care vă pot afecta emoțional. Prețurile au crescut mai mult ca niciodată, iar comparativ cu ceilalți ani, de data aceasta veți rămâne pe minus după sărbători.

Cât costă să îți împodobești bradul în 2022?

În supermarketuri, raioanele sunt pline de decorațiuni de toate felurile. Unii și-au împodobit demult bradul, dar alții abia se pregătesc. Aruncând un ochi prin centrele comerciale, am făcut o analiză și am ajuns la câteva prețuri finale ale globulețelor, betelei și instalației de pus în brad.

Trebuie să începem mai întâi cu bradul care, dacă e natural costă în jur de 150-400 lei, iar dacă e artificial variază între 200 și 400 lei, poate chiar mai mult dacă îți dorești ceva deosebit. Trecem la globulețe, unde și aici se complică treaba.

Dacă vrei ceva simpli, cu câteva detalii, e 15 bucata, florile cu sclipici sau fundițele le găsești la 5-20 lei, depinde de mărime sau model, iar îngerașii, oamenii de zăpadă sau alte figurine de agățat în brad ajung până la 25 de lei. Dacă te interesează ceva handmade, personalizat, trebuie să fii pregătit cu 75 de lei. Beteala, în funcție de lungime, costă între 5 și 30 de lei, iar prețul unei instalații cu culori calde sau reci ajunge până la 100 de lei.

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Cât costă să mănânci bine de Crăciun?

Nici la masa de Crăciun nu scap prețurile. Cu cât vrei să ai masa mai bogată, cu atât trebuie să scoți mai mult din buzunar. Spre exemplu, un cozonac a crescut de la 50 de lei, la 100 de lei, dacă este cu aromă, iar dacă e simplu 85 de lei. Nici porcul nu lipsește, așa că dacă vrei unul de 120 de kg, prețul ajunge până la 2000 de lei, un kilogram de pulpă de porc fiind 23 de lei.

Prețurile continuă să crească și după sărbători

Aurelian Dochia, fost Deputat în Parlamentul României, a avut o curajul să calculeze termenul în care inflația ne va afecta la fel de tare, precizând dacă lucrurile se vor putea înrăutăți sau diminua curând. A explicat pe scurt problema principală a statului nostru și schimbările care trebuie aduse pentru a nu ajunge într-o situație critică.

"Din păcate, nu cred că are cineva un răspuns la asta, pentru că sunt scăpate de sub control lucrurile la nivel mondial. Există o criză la prețurile energie, care este, pe de o parte, datorată războiului din Ucraina, doar că, pe de altă parte, este legată și de tranziția energetică care este aproape să depășească dependența de consum de fosil și asta va genera costuri pe care tot noi trebuie să le plătim. Asta nu se rezolvă repede, ci în câteva decenii de acum acolo și aceste costuri au făcut schimbări în toate domeniile. Vom avea o perioadă îndelungată de costuri ridicate și de o inflație mare. Poate că în anul viitor, în 2023, datorită unui factor mai degrabă statistic, decât a unor realități din teren, dar datorită modificării bazei de raportare a inflației, vom avea cifre de inflație mai mici, decât cele la care suntem acum. Cu toate că, și în privința asta nu poți să fii sigur, pentru că cifra oficială de inflație în România este foarte puternic distorsionată de măsurile pe care le-a luat guvernul de protejare a populației și antreprenorului. Dacă aceste măsuri vor continua să existe costurile de energie se vor scumpi foarte puternic și cifra de inflație va rămâne mare. Sunt multe necunoscute și trebuie să fim pregătiți și pentru un scenariu mai puțin plăcut.", a declarat Aurelian Dochia, în exclusivitate, pentru WOWbiz.ro. 

Ai un pont WOW? Dacă deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vedetele s-au spart în figuri de Moș Nicolae! Ce le-au pus în ghetuțe copiilor lor? | EXCLUSIV

Kinga, dezamăgită de Radu: “Nu mai vreau să aud de el! M-a folosit” Ce a deranjat-o atât de tare la concurentul din Casa Iubirii? | EXCLUSIV

Raluca Angel, cu sacul plin de cadouri pentru cei cinci copii ai săi! Câți bani a scos din buzunar de sărbători?: „E vorba de multe milioane”

Contestarea capitalismului și întoarcerea spre sine – tendințele anului 2023 anunță o nouă ordine socială

TRAGEDIE CUMPLITĂ în România! Vestea cruntă venită chiar acum. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Victor Pițurcă nu este la prima abatere. A scăpat de plângere penală cu amenințări. „Mi-a zis să am grijă, că ştie unde învaţă fata mea!”

Raluca Angel, cu sacul plin de cadouri pentru cei cinci copii ai săi! Câți bani a scos din buzunar de sărbători?: „E vorba de multe milioane”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies